ΚΟΣΜΟΣ

Έμπολα: Νέο κρούσμα στο Ντάλας - Συναγερμός στις ΗΠΑ

Έμπολα: Νέο κρούσμα στο Ντάλας - Συναγερμός στις ΗΠΑ

Συναγερμό σήμανε στις αμερικανικές Αρχές ένα νέο κρούσμα του Έμπολα, αναζωπυρώνοντας την έντονη ανησυχία μετά το θάνατο του πρώτου ατόμου που προσβλήθηκε από το θανατηφόρο ιό στο Τέξας.

Πρόκειται μάλιστα για νοσηλευτή που είχε φροντίσει τον άτυχο Λιβεριανό Eric Duncan, ο οποίος απεβίωσε την περασμένη Τετάρτη, στο «Texas Health Presbyterian».

Ο ασθενής αφού παρουσίασε πυρετό το βράδυ της Παρασκευής, μπήκε σε καραντίνα και υποβλήθηκε στις απαραίτητες εξετάσεις, τα πρώτα αποτελέσματα των οποίων ήταν θετικά. Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει καμία πληροφορία για το πώς μεταδόθηκε ο ιός από τον Λιβεριανό στον νοσοκόμο, ενώ οι αρχές προσπαθούν να εντοπίσουν όλα τα πρόσωπα με τα οποία έχει έρθει σε επαφή ο νοσηλευτής και έχουν ενδεχομένως εκτεθεί στον Έμπολα.

«Ξέραμε ότι θα μπορούσε να υπάρξει ένα δεύτερο κρούσμα και ήμασταν προετοιμασμένοι γι αυτήν την πιθανότητα», επισήμανε ο David Lakey, επικεφαλής των υπηρεσιών Υγείας, καταλήγοντας: «Ενισχύουμε την ομάδα μας στο Ντάλας και εργαζόμαστε με μεγάλη προσοχή για να εμποδίσουμε τη διάδοση του ιού».

Διαβάστε ακόμα:

Έμπολα: Αισιόδοξα μηνύματα από την Ισπανίδα νοσοκόμα