ΚΟΣΜΟΣ

Έμπολα: Τέλος της επιδημίας σε Νιγηρία και Σενεγάλη

Έμπολα: Τέλος της επιδημίας σε Νιγηρία και Σενεγάλη

Το τέλος της επιδημίας του Έμπλα στη Σενεγάλη και τη Νιγηρία, εφόσον δεν παρουσιαστεί κανένα νέο κρούσμα τις επόμενες ημέρες, ενδέχεται να κηρύξει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας.

Σύμφωνα με τον ΠΟΥ, η επίσημη ανακοίνωση θα γίνει αφού επιβεβαιωθεί ότι δεν υπήρξε κανένα νέο κρούσμα στις χώρες αυτές τις τελευταίες 42 ημέρες, το μέγιστο διάστημα επώασης του θανατηφόρου ιού.

«Εφόσον συνεχιστούν οι εφαρμοζόμενοι έλεγχοι για τον εντοπισμό νέων κρουσμάτων και εάν δεν εντοπιστεί κανένα νέο κρούσμα», ο ΠΟΥ θα κηρύξει το τέλος της επιδημίας στη Σενεγάλη την Παρασκευή, 17 Οκτωβρίου, ενώ το ίδιο θα γίνει τρεις ημέρες αργότερα, στις 20 Οκτωβρίου, και για τη Νιγηρία.

«Αυτή η μελλοντική ανακοίνωση θα αποτελέσει μια καλοδεχούμενη είδηση για τον κόσμο, απέναντι σε μια επιδημία που παραμένει εκτός ελέγχου σε τρεις χώρες της Δυτικής Αφρικής», υπογραμμίζει ο Οργανισμός.

Σημειώνεται ότι ο ΠΟΥ έχει χωρίσει σε δύο ομάδες τις χώρες που πλήττονται από τον Έμπολα. Η πρώτη ομάδα συγκροτείται από τη Λιβερία, τη Σιέρα Λεόνε και τη Γουινέα, τις χώρες όπου έχουν καταγραφεί χιλιάδες κρούσματα και νεκροί, ενώ η δεύτερη περιλαμβάνει τη Νιγηρία, τη Σενεγάλη, τις ΗΠΑ και την Ισπανία.

Στη Νιγηρία έχουν καταγραφεί 20 κρούσματα και οκτώ θάνατοι, ενώ στη Σενεγάλη εντοπίστηκε μόνο ένας ασθενής, ο οποίος μάλιστα έχει ήδη αναρρώσει…

Διαβάστε ακόμα:

EE: Στα «σκαριά» στρατιωτικό σχέδιο κατά της εξάπλωσης του Έμπολα

Οι πρώτοι αποικιστές του Άρη θα πεθάνουν μετά από 68 ημέρες!

Αυστρία: Παρουσιάζεται το πρώτο ιπτάμενο αυτοκίνητο αυτονομίας 690 χλμ! (vid)

Αυστρία: Αναζητείται ενοικιαστής για το σπίτι του... Χίτλερ!

Σιγκαπούρη: Ψαράς αλίευσε «εξωγήινο» τρομακτικό θαλάσσιο πλάσμα (vid)

ΗΠΑ: Παπαγάλος επέστρεψε μετά από 4 χρόνια μιλώντας πια... ισπανικά! (vid)