ΚΟΣΜΟΣ

Τα ίχνη του Στρος Καν στη «σκηνή του εγκλήματος»

Τα ίχνη του Στρος Καν στη «σκηνή του εγκλήματος»
Σε αυτό το ξενοδοχείο του Μανχάταν...

Σε αυτό το ξενοδοχείο του Μανχάταν προσπάθησε ο Ντομινίκ Στρος Καν να κακοποιήσει σεξουαλικά μια 32χρονη καμαριέρα. Ο επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου διέμενε στο ξενοδοχείο Sofitel, που βρίσκεται στην West 44th Street της Νέας Υόρκης, σε μια σουίτα αξίας 3.000 δολαρίων τη βραδιά.

Τους δημοσιογράφους ενημέρωσε στη «σκηνή του εγκλήματος» ο εκπρόσωπος της αστυνομίας Πολ Μπράουν. Η 32χρονη καμαριέρα δέχτηκε βάναυση σεξουαλική επίθεση από τον 62χρονο Γάλλο, όταν μπήκε στο δωμάτιό του να καθαρίσει. Ο Στρος Καν, γυμνός, την τραυμάτισε στην προσπάθειά του να την κακοποιήσει σεξουαλικά. Η γυναίκα νοσηλεύεται σε νοσοκομείο της Νέας Υόρκης, ελαφρά τραυματισμένη, σε άσχημη όμως ψυχολογική κατάσταση.

Η καμαριέρα κατάφερε να ξεφύγει, αφού ο Στρος Καν της επιτέθηκε δύο φορές, έχοντας κλειδώσει το δωμάτιο. Διηγήθηκε το περιστατικό στους συναδέλφους της στο ξενοδοχείο, οι οποίοι ειδοποίησαν την αστυνομία. Ο Στρος Καν έφυγε βιαστικά για το αεροδρόμιο, εγκαταλείποντας στο δωμάτιο το κινητό του και τα προσωπικά του αντικείμενα. Όταν έφτασε στο ξενοδοχείο η Ομάδα Ειδικών Θυμάτων της αστυνομίας, που ειδικεύεται σε σεξουαλικά εγκλήματα, ο «κύριος ΔΝΤ» βρισκόταν καθ’ οδόν προς το αεροδρόμιο JFK.

Μόλις δέκα λεπτά πριν την απογείωση του αεροπλάνου, αστυνομικοί με πολιτικά συνέλαβαν τον Ντομινίκ Στρος Καν, στην πρώτη θέση της πτήσης της Air France για Παρίσι. Δεν προέβαλε καμία αντίσταση. Δεν είχε μαζί του επίσης καμία αποσκευή. Όλα είχαν μείνει στη σκηνή του εγκλήματος, μαζί με την κατεστραμμένη πλέον φήμη του.