ΚΟΣΜΟΣ

Διεθνή παρέμβαση για την κρίση στην Αλβανία ζητά ο Ράμα

Διεθνή παρέμβαση για την κρίση στην Αλβανία ζητά ο Ράμα
Να σταματήσουν το «εκλογικό έγκλημα που διαπράττει...

Να σταματήσουν το «εκλογικό έγκλημα που διαπράττει η Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή» στην Αλβανία, ζήτησε ο πρόεδρος του αντιπολιτευόμενου Σοσιαλιστικού Κόμματος και υποψήφιος δήμαρχος Τιράνων, Έντι Ράμα, από τη διεθνή κοινότητα και τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας της χώρας.

Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε, ο Ράμα ανήγγειλε την κατάθεση καταγγελίας στον εισαγγελέα κατά της επιτροπής, με την κατηγορία της «πλαστογράφησης του εκλογικού αποτελέσματος».

Επίσης, εξέφρασε τη λύπη του για την ακύρωση της επίσκεψης του προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, στα Τίρανα.

«Εμείς έχουμε κερδίσει στα Τίρανα. Εκατομμύρια μάτια είδαν, σε απευθείας μετάδοση, τη διαδικασία και το αποτέλεσμα», πρόσθεσε ο Ράμα, απευθύνοντας έκκληση «στην ΕΕ, τον ΟΑΣΕ και τις ΗΠΑ να μην εγκαταλείψουν και αφήσουν μόνους τους Αλβανούς στη δύσκολη αυτή στιγμή».

Ο πρόεδρος του Σοσιαλιστικού Κόμματος απηύθυνε, επίσης, έκκληση στον πρόεδρο της Αλβανίας, Μπαμίρ Τόπι, να παρέμβει προς υπεράσπιση της ψήφου και της συνταγματικής σταθερότητας της χώρας.

Χιλιάδες οπαδοί του Σοσιαλιστικού Κόμματος, αλλά και ορισμένοι βουλευτές βρίσκονται έξω από το κτήριο της Κεντρικής Εφορευτικής Επιτροπής, διαδηλώνοντας την έντονη αντίθεσή τους στην απόφαση της τελευταίας να προσμετρήσει και τις ψήφους από την κάλπη για τους δημοτικούς συμβούλους, στο άθροισμα ψήφων των υποψήφιων δημάρχων, για τους οποίους οι Αλβανοί ψηφίζουν σε διαφορετική κάλπη.