ΚΟΣΜΟΣ

Επεισόδια έξω από τζαμί στη Σόφια

Επεισόδια έξω από τζαμί στη Σόφια
Συγκρούσεις μεταξύ μουσουλμάνων και οπαδών του κόμματος...

Συγκρούσεις μεταξύ μουσουλμάνων και οπαδών του κόμματος «Ατάκα» σημειώθηκαν στη Σόφια, κατά τη διάρκεια συλλαλητηρίου που διοργάνωσε το εθνικιστικό αυτό κόμμα, μπροστά σε μεγάλο τζαμί της βουλγαρικής πρωτεύουσας.

Αίτημα των εθνικιστών ήταν να μειωθεί η ισχύς των ηχείων στο μιναρέ του τζαμιού Μπάνια Μπάσα, που καλούν τους πιστούς του Ισλάμ σε προσευχή.

Από τα επεισόδια τραυματίστηκαν δύο άνθρωποι, ενώ δύο από τους διαδηλωτές συνελήφθησαν.

Ο αρχηγός των εθνικιστών, Βόλεν Σίντεροφ, ανήγγειλε από το βήμα της βουλής ότι η βουλευτής της «Ατάκα», Ντενίτσα Γάτζεβα, χτυπήθηκε με πέτρα και τραυματίστηκε σοβαρά από «ισλαμιστή με τουρμπάνι».

Ο ίδιος ζήτησε την άμεση απελευθέρωση των συλληφθέντων οπαδών του κόμματός του, αλλά και την παραδειγματική τιμωρία του άγνωστου, προς το παρόν, δράστη, που λιθοβόλησε τη βουλευτή του «Ατάκα».

Ο υπουργός Εξωτερικών της Βουλγαρίας, Νικολάι Μλαντένοφ, από το βήμα της βουλής, όπου συμμετείχε στον τακτικό κοινοβουλευτικό έλεγχο, κάλεσε τον πρόεδρο της «Ατάκα», αλλά και όλα τα πολιτικά κόμματα να σέβονται την αρχή της ανεκτικότητας, του αμοιβαίου σεβασμού μεταξύ των διάφορων θρησκευμάτων και της ειρηνικής συμβίωσης μεταξύ των διάφορων εθνοτήτων, που χαρακτηρίζει τη σύγχρονη ιστορία της Βουλγαρίας.