ΚΟΣΜΟΣ

Πανηγυρισμοί και επιθέσεις στην Υεμένη

Πανηγυρισμοί και επιθέσεις στην Υεμένη
Τουλάχιστον δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν και 15 τραυματίστηκαν σήμερα στη Σανάα όταν μία χειροβομβίδα εξερράγη στο κτίριο όπου διαμένει ένας στρατηγός που...

Τουλάχιστον δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν και 15 τραυματίστηκαν σήμερα στη Σανάα όταν μία χειροβομβίδα εξερράγη στο κτίριο όπου διαμένει ένας στρατηγός που υποστηρίζει τα αντιπολιτευόμενα κινήματα της Υεμένης, που ζητούν την αποχώρηση του προέδρου Αλι Αμπντάλα Σάλεχ από την εξουσία, σύμφωνα με μία ιατρική πηγή.

Τα αίτια της έκρηξης δεν είναι ακόμη γνωστά, όμως μία στρατιωτική πηγή ανέφερε ότι μπορεί να ήταν ατύχημα.

Χθες, εννιά στρατιώτες σκοτώθηκαν και δεκάδες τραυματίστηκαν σε δύο ενέδρες κοντά στην πόλη Ζίνζιμπαρ. Η πρώτη αυτοκινητοπομπή που ερχόταν από το Αντεν έπεσε σε ενέδρα στη νότια είσοδο της Ζίνζιμπαρ, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν έξι στρατιώτες. Άλλοι τρεις στρατιώτες σκοτώθηκαν και 36 τραυματίστηκαν σε δεύτερη επίθεση σε γειτονική περιοχή. Η κυβέρνηση αποδίδει τις επιθέσεις στην Αλ Κάιντα.


Παράλληλα, εκατοντάδες «νέοι της επανάστασης» έχουν βγει στους δρόμους της Υεμένης και γιορτάζουν την «πτώση του καθεστώτος», όπως την ονομάζουν, μια ημέρα μετά την μεταφορά στην Σαουδική Αραβία για νοσηλεία του προέδρου της χώρας Αλι Αμπντάλα Σάλεχ, ο οποίος τραυματίστηκε την Παρασκευή στην επίθεση κατά του προεδρικού μεγάρου.