ΚΟΣΜΟΣ

Στο Λευκό Οίκο σήμερα η Μέρκελ

Στο Λευκό Οίκο σήμερα η Μέρκελ
Στο Λευκό Οίκο θα γίνει δεκτή σήμερα η Γερμανίδα καγκελάριος Ανγκελα Μέρκελ όπου θα έχει συνομιλίες με τον Αμερικανό πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα. Οι συνομιλίες των..

Στο Λευκό Οίκο θα γίνει δεκτή σήμερα η Γερμανίδα καγκελάριος Ανγκελα Μέρκελ όπου θα έχει συνομιλίες με τον Αμερικανό πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα.

Οι συνομιλίες των δύο ηγετών αναμένεται να επικεντρωθούν στις συγκρούσεις στο Αφγανιστάν και τη Λιβύη καθώς και στην κρίση στην ευρωζώνη.


Από την πλευρά της η Μέρκελ, όπως έχει γίνει γνωστό, αναμένεται να επισημάνει την στήριξη της Ευρώπης προς τη Γαλλίδα υπουργό Οικονομικών, Κριστίν Λαγκάρντ, στη θέση του πρώην επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Ντομινίκ Στρος-Καν.


Ενώ όσον αφορά στο ζήτημα της Ελλάδας, ερωτηθείς χθες για το αν οι ΗΠΑ θα στήριζαν την επιπρόσθετη οικονομική ενίσχυση της Ελλάδας από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, Τζέι Κάρνεϊ, είπε ότι η Ευρώπη διαθέτει από μόνη της τα μέσα για να συνδράμει την Ελλάδα.


Ωστόσο ο διευθυντής του γερμανικού Ταμείου Μάρσαλ στην Ουάσινγκτον, Τόμας Κλάινε - Μπρόκοφ, δήλωσε ότι η Μέρκελ αναμένεται να εκφράσει την άρνηση της Γερμανίας για περαιτέρω χρηματοδότηση της Ελλάδας.


Στη Γερμανίδα καγκελάριο θα απονεμηθεί σήμερα και το «Προεδρικό Μετάλλιο της Ελευθερίας», ύψιστη βράβευση των ΗΠΑ σε πολίτη.