ΚΟΣΜΟΣ

Πρώτο θέμα οι κινητοποιήσεις στην Ελλάδα

Πρώτο θέμα οι κινητοποιήσεις στην Ελλάδα
«Η Ελλάδα παραλύει από την γενική απεργία», είναι ο τίτλος του βασικού θέματος του βρετανικού ειδησεογραφικού πρακτορείου BBC. «Η χώρα παραλύει καθώς το...

«Η Ελλάδα παραλύει από την γενική απεργία», είναι ο τίτλος του βασικού θέματος του βρετανικού ειδησεογραφικού πρακτορείου BBC. «Η χώρα παραλύει καθώς το κοινοβούλιο ετοιμάζει νέα αυστηρά μέτρα για να μπορέσει η Ελλάδα να ξεπληρώσει το χρέος της», αναφέρει στο ρεπορτάζ του για τις σημερινές μαζικές κινητοποιήσεις στη χώρα μας το βρετανικό δίκτυο. Αναλυτικό ρεπορτάζ για την απεργία στην Ελλάδα φιλοξενεί και το Sky News.

«Χιλιάδες Έλληνες διαδηλωτές συγκεντρώνονται έξω από το κοινοβούλιο και οι εργαζόμενοι καλούν σε εθνική απεργία για να διαδηλώσουν ενάντια στην προσπάθεια της κυβέρνησης να εγκρίνει τα νέα μέτρα λιτότητας σε ένα κράτος της ευρωζώνης που έχει χτυπηθεί βαθιά από την κρίση», αναφέρει το πρακτορείο Reuters.

Το θέμα παρουσιάζουν και οι περισσότερες γερμανικές εφημερίδες αναφερόμενες κυρίως στα μέτρα που πρέπει να λάβει η χώρα μας για να αποπληρώσει το χρέος. «Οι διαδηλωτές θέλουν να παραλύσουν την Ελλάδα» είναι ο τίτλος του «Spiegel».

«Οι Αγανακτισμένοι κλείνουν τον Σύνταγμα και την Βουλή προσπαθώντας να αποτρέψουν τα αυστηρά μέτρα που θα πάρει η κυβέρνηση μέχρι το 2015 για να αποπληρώσει το χρέος της στην Ε.Ε και το ΔΝΤ», γράφει η γαλλική εφημερίδα “Le Parisien”.

Στους χιλιάδες διαδηλωτές που απέκλεισαν τη Βουλή αναφέρεται σε ρεπορτάζ του και το CNN.