ΚΟΣΜΟΣ

Έξι παιδιά στο νοσοκομείο από γερμανικό κρέας

Έξι παιδιά στο νοσοκομείο από γερμανικό κρέας
Έξι παιδιά από τη βόρεια Γαλλία φαίνεται πως είναι τα νέα κρούσματα τροφικής δηλητηρίασης που συνδέεται με ένα τύπο...

Έξι παιδιά από τη βόρεια Γαλλία φαίνεται πως είναι τα νέα κρούσματα τροφικής δηλητηρίασης που συνδέεται με ένα τύπο του επικίνδυνου βακτηρίου E.coli. Τα παιδιά που νοσηλεύονται σε νοσοκομείο στη Λίλη είχαν καταναλώσει κατεψυγμένα μπιφτέκια από βοδινό κρέας που προήλθε από τη Γερμανία.

Μέχρι στιγμής, πάντως, δεν έχει διαπιστωθεί σχέση με την επιδημία του θανατηφόρου αιμορραγικού E.coli στη Γερμανία.

Η κατάσταση της υγείας των έξι παιδιών «παραμένει σοβαρή, αλλά δεν είναι ανησυχητική. Δεν διατρέχουν κίνδυνο», δήλωσε εκπρόσωπος της περιφερειακής υπηρεσίας υγείας της Λίλης.

Τα παιδιά εισήχθησαν χθες στο νοσοκομείο επειδή υπέφεραν από «σημαντικές αιμορραγικές διάρροιες», οι οποίες συνδέονται όπως φαίνεται με την κατανάλωση κατεψυγμένων βοδινών μπιφτεκιών, τα οποία πωλούνται σε καταστήματα γερμανικής αλυσίδας σουπερμάρκετ.

Τα έξι παιδιά που νοσηλεύονται, ηλικίας από 20 μηνών ως 8 ετών, προέρχονται από διάφορες πόλεις στη βόρεια Γαλλία και δεν έχουν καμία σχέση μεταξύ τους, παρά μόνον ότι κατανάλωσαν τον ίδιο τύπο μπιφτεκιών. Ένα έβδομο παιδί, το οποίο είχε εισαχθεί χθες στο νοσοκομείο, μπόρεσε να επιστρέψει στο σπίτι του στη διάρκεια της νύχτας.

Η εταιρεία παρασκευής των μπιφτεκιών έδωσε εντολή για την ανάκληση όλων των ύποπτων παρτίδων.