ΚΟΣΜΟΣ

Μακελειό στην Ακτή Ελεφαντοστού

Μακελειό στην Ακτή Ελεφαντοστού
Τουλάχιστον οκτώ είναι οι νεκροί από σφαίρες ατόμων τα οποία είναι προσκείμενα στον πρόεδρο της Ακτής Ελεφαντοστού, Αλασάν Ουαταρά...

Τουλάχιστον οκτώ είναι οι νεκροί από σφαίρες ατόμων τα οποία είναι προσκείμενα στον πρόεδρο της Ακτής Ελεφαντοστού, Αλασάν Ουαταρά.
Ο αριθμός των ανθρώπων που έχασαν την ζωή τους, είναι αποτέλεσμα βίαιών συγκρούσεων που σημειώθηκαν την περασμένη εβδομάδα, κυρίως στην Αμπιτζάν και τα περίχωρά της αλλά και στο κεντρικό και δυτικό τμήμα της χώρας, όπως ανακοίνωσε σήμερα η αποστολή του ΟΗΕ στην Ακτή Ελεφαντοστού.

Ο Γκιγιόμ Νγκεφά, επικεφαλής του τμήματος ανθρωπίνων δικαιωμάτων της Onuci δήλωσε:
«Στοιχεία των FRCI (Δημοκρατικές Δυνάμεις της Ακτής Ελεφαντοστού) σκότωσαν τουλάχιστον 8 ανθρώπους και τραυμάτισαν πολλούς άλλους», και συνέχισε λέγοντας:
«τουλάχιστον 30 άνθρωποι συνελήφθησαν αυθαίρετα και κρατούνται. Ορισμένα θύματα υπέστησαν βασανιστήρια και κακομεταχείριση».

Η αποστολή του ΟΗΕ στην Ακτή Ελεφαντοστού έχει επανειλημμένως καταγγείλει ωμότητες των FRCI, οι οποίες διαπράττονται συχνά στις ζώνες στις οποίες υπάρχουν πολλοί υποστηρικτές του πρώην προέδρου Λοράν Γκμπαγκμπό.