ΚΟΣΜΟΣ

Από κατηγορούμενος… κατήγορος ο Στρος Καν αν αθωωθεί

Από κατηγορούμενος…  κατήγορος ο Στρος Καν αν αθωωθεί
Στην πλευρά του πολιτικώς ενάγοντα μπορεί να βρεθεί ο...

Στην πλευρά του πολιτικώς ενάγοντα μπορεί να βρεθεί ο Ντομινίκ Στρος Καν, που τώρα βρίσκεται στη θέση του κατηγορουμένου, εάν πράγματι καταρρεύσουν οι κατηγορίες που αντιμετωπίζει σχετικά με το σεξουαλικό έγκλημα, που φέρεται να έχει διαπράξει σε βάρος της καμαριέρας του ξενοδοχείου της Νέας Υόρκης, όπου διέμενε.

Όπως ανέφερε το Ρόιτερς, ο πρώην ηγέτης του ΔΝΤ, στην περίπτωση που αθωωθεί, έχει δικαίωμα να υποβάλλει μήνυση εναντίον τόσο αξιωματούχων της αστυνομίας της Νέας Υόρκης, όσο και εισαγγελέων.

Ωστόσο, επισημαίνει το πρακτορείο, ακόμα και αν η απόφαση είναι απαλλακτική, οι πιθανότητες να βγει κερδισμένος ο Στρος Καν, από μια αντιδικία με τις αστυνομικές και εισαγγελικές αρχές, είναι πολύ λίγες.

Στο μεταξύ, ο Ντομινίκ Στρος Καν για πρώτη φορά μετά από καιρό πήρε μια γεύση απόλυτης ελευθερίας μετά την απόφαση του δικαστηρίου να χαλαρώσει τα περιοριστικά μέτρα και τις εξελίξεις σχετικά με την αξιοπιστία της καμαριέρας, που τον έχει καταγγείλει για σεξουαλική επίθεση.

Συγκεκριμένα, ο πρώην ισχυρός άνδρας του ΔΝΤ με τη σύζυγό του Αν Σινκλέρ και ακόμα δύο άτομα δείπνησε σε ιταλικό εστιατόριο.

Ήταν ευδιάθετος και έμοιαζε να βρίσκει τον παλιό εαυτό του, πριν από τη σύλληψή του, τον εγκλεισμό του στη φυλακή και τον κατ’ οίκον περιορισμό του, στη συνέχεια.