ΚΟΣΜΟΣ

Καταδικάζει τα βίαια επεισόδια στην Ιταλία

Καταδικάζει τα βίαια επεισόδια στην Ιταλία
Τα χθεσινά βίαια επεισόδια στην κοιλάδα Σούζα στην Ιταλία, όπου διαδήλωνε ομάδα κατοίκων κατά της δημιουργίας σιδηροδρομικής γραμμής υψηλής ταχύτητας...

Τα χθεσινά βίαια επεισόδια στην κοιλάδα Σούζα στην Ιταλία, όπου διαδήλωνε ομάδα κατοίκων κατά της δημιουργίας σιδηροδρομικής γραμμής υψηλής ταχύτητας καταδίκασε ο Ιταλός Πρόεδρος της Δημοκρατίας Τζόρτζιο Ναπολιτάνο.

«Δεν μπορούμε να ανεχθούμε, όταν οργανώνονται διαδηλώσεις στις οποίες συμμετέχουν, ειρηνικά, οικογένειες και πολίτες, να επιβάλλονται στρατιωτικοποιημένες ομάδες, οι οποίες προχωρούν σε αδιανόητες επιθέσεις κατά των αστυνομικών ομάδων, που καλούνται να υπερασπισθούν την τήρηση του νόμου», τόνισε ο Ιταλός πρόεδρος.


Εβδομήντα χιλιάδες άτομα, διαδήλωσαν ειρηνικά, με πανό του κινήματος «No Tav» (Όχι στην υψηλή ταχύτητα), δίπλα στο εργοτάξιο από το οποίο θα πρέπει να ξεκινήσουν τα έργα για την νέα σιδηροδρομική σύνδεση Τορίνο- Λυών.

Ομάδα κουκουλοφόρων, πλησίασε από την αντίθετη κατεύθυνση στο εργοτάξιο και τα μέλη της συγκρούστηκαν με την αστυνομία. Τα επεισόδια διήρκεσαν περίπου τρεις ώρες και, όπως έκανε γνωστό σήμερα το ιταλικό υπουργείο Εσωτερικών, ο τελικός απολογισμός, κάνει λόγο για τετρακόσιους, συνολικά, τραυματίες.

Η αστυνομία έκανε εκτεταμένη χρήση δακρυγόνων και αντλιών, ενώ οι διαδηλωτές που δεν πήραν μέρος στην ειρηνική πορεία, χρησιμοποίησαν μολότοφ και πέτρες.