ΚΟΣΜΟΣ

67 νεκροί από το σιδηροδρομικό δυστύχημα στην Ινδία

67 νεκροί από το σιδηροδρομικό δυστύχημα στην Ινδία
Τουλάχιστον 67 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους...

Τουλάχιστον 67 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους στην Ινδία από τον εκτροχιασμό αμαξοστοιχίας στο κρατίδιο Ουτάρ Πραντές της βόρειας Ινδίας. Ομάδες διάσωσης ανασύρουν όλο και περισσότερα πτώματα από τα κατεστραμμένα βαγόνια.

Συνολικά δεκατρία βαγόνια της ταχείας Δελχί - Χαουράχ-Κάλκα εκτροχιάστηκαν στην περιοχή Φατεχπούρ, ενώ ομάδες διάσωσης με την υποστήριξη του στρατού προσπαθούσαν όλη τη νύχτα να απεγκλωβίσουν επιβάτες που είχαν παγιδευτεί μέσα στα βαγόνια.

Εκατοντάδες άνθρωποι νοσηλεύονται με κατάγματα, πολλαπλά τραύματα, ακρωτηριασμούς.
Σύμφωνα με εκπρόσωπο της αστυνομίας ο απολογισμός των θυμάτων αναμένεται να αυξηθεί καθώς υπάρχει ένα βαγόνι το οποίο υπέστη τόσο μεγάλες ζημιές που ο στρατός δυσκολεύεται ακόμη και με τη χρήση συσκευών συγκόλλησης να το ανοίξει.

Τα αίτια του εκτροχιασμού της αμαξοστοιχίας που κινείτο με ταχύτητα τουλάχιστον 100 χλμ. την ώρα και μετέφερε 1.000 επιβάτες δεν έχουν διευκρινιστεί και διενεργείται έρευνα. Ο μηχανοδηγός είναι μεταξύ των τραυματιών.

Ο πρωθυπουργός Μανμοχάν Σινγκ δήλωσε συγκλονισμένος από το πολύνεκρο σιδηροδρομικό δυστύχημα, το δεύτερο τις τελευταίες ημέρες στο ίδιο κρατίδιο.

Την περασμένη Πέμπτη, 38 άνθρωποι σκοτώθηκαν, όταν μια αμαξοστοιχία συγκρούστηκε σε αφύλακτη διάβαση με λεωφορείο στο οποίο επέβαιναν οι προσκεκλημένοι ενός γάμου.