ΚΟΣΜΟΣ

Άλλο ένα στέλεχος του Μέρντοκ παραιτείται, λόγω υποκλοπών

Άλλο ένα στέλεχος του Μέρντοκ παραιτείται, λόγω υποκλοπών
Πρόκειται για τον Λες Χίντον, κορυφαίο στέλεχος της εταιρίας Dow Jones & Co...

Άλλο ένα στέλεχος των εταιρειών του Αυστρραλοαμερικανού μεγιστάνα των ΜΜΕ Ρούπερτ Μέρντοκ οδηγήθηκε στην παραίτηση υπό το βάρος του σκανδάλου των τηλεφωνικών υποκλοπών.

Πρόκειται για τον Λες Χίντον, κορυφαίο στέλεχος της εταιρίας Dow Jones & Co ο οποίος παραιτήθηκε την Παρασκευή, καθώς έγινε και αυτός στόχος επικρίσεων για το σκάνδαλο των υποκλοπών τηλεφωνικών μηνυμάτων, το οποίο βρισκόταν σε εξέλιξη όταν επέβλεπε τις εφημερίδες της News Corp. στη Βρετανία.

Η παραίτησή του ακολούθησε αυτή της Ρεμπέκα Μπρουκς, άλλης μιας στενής συνεργάτιδα του Μέρντοκ, η οποία εργαζόταν υπό τον Χίντον όταν ήταν διευθύντρια της News of the World.

Ο 67χρονος Λες Χίντον, μέχρι χθες κορυφαίο στέλεχος της εφημερίδας Wall Street Journal, στην επιστολή παραίτησής του αναφέρει :

«Παρακολουθούσα με θλίψη από τη Νέα Υόρκη καθώς η υπόθεση της (εφημερίδας) News of the World εξελισσόταν. Το ότι αγνοούσα αυτό που έχει αποκαλυφθεί πως συνέβη είναι άσχετο και υπό τις παρούσες συνθήκες συναισθάνομαι ότι είναι προσήκον να παραιτηθώ από τη News Corp. και να ζητήσω συγγνώμη από όσους πληγώθηκαν από τις ενέργειες της News of the World».

Θα πρέπει να σημειωθεί, ότι ο Χίντον συνεργαζόταν με τον Μέρντοκ για πάνω από πέντε δεκαετίες, ανεβαίνοντας στην ιεραρχία ώσπου του ανατέθηκε η διοίκηση της News International το 1995 και κατόπιν της Dow Jones, αφού η News Corp. αγόρασε την εταιρία που εκδίδει τη Wall Street Journal.

Μάλιστα, συνεργάτες του χαρακτήριζαν τον Χίντον «άνθρωπο της εταιρείας πάνω από όλα», ενώ πηγές ανέφεραν πως η παραίτησή του άφησε πολλά στελέχη της εταιρείας «άναυδα», καθώς είχε καταθέσει δύο φορές σε επιτροπές της Βρετανικής βουλής των κοινοτήτων, όπου υποστήριξε ότι είχε διεξαχθεί εξαντλητική έρευνα για την υπόθεση των υποκλοπών.

Ωστόσο, λέγεται πως έλαβε ο ίδιος την απόφαση να παραιτηθεί, αφού προηγουμένως είχε επανειλημμένες συζητήσεις με το Μέρντοκ.

Άλλες πηγές επισήμαιναν το γεγονός ότι οι παραιτήσεις των δύο κορυφαίων στελεχών ακολούθησαν
την εγκατάλειψη της προσπάθειας της News Corp. να αγοράσει το πλήρες πακέτο των μετοχών της συνδρομητικής τηλεόρασης BSkyB.

Οι ίδιες πηγές πρόσθεταν, ότι ο 80χρονος Ρούπερτ Μέρντοκ συναντήθηκε αργά την Παρασκευή με τους γονείς της Μίλι Ντάουλερ.

Υπενθυμίζεται, ότι η έφηβη Μίλι Ντάουλερ είχε απαχθεί και δολοφονηθεί και τα μηνύματά της είχαν υποκλαπεί από συντάκτες της News of the World.

Ο Μέρντοκ ζήτησε συγγνώμη από τους γονείς του δολοφονημένου κοριτσιού, σε μια προσπάθεια να διασκεδάσει τις αλγεινές εντυπώσεις που έχει προκαλέσει η υπόθεση των υποκλοπών για τη News Corp.

Όπως έγινε γνωστό, η Βρετανική θυγατρική της εταιρίας του Μέρντοκ, η News International, πρόκειται να δημοσιεύσει πληρωμένες καταχωρήσεις στον Τύπο της χώρας το Σάββατο και την Κυριακή.

Στις καταχωρήσεις αυτές η εταιρεία θα απολογείται για τις υποκλοπές των μηνυμάτων 4.000 και πλέον ανθρώπων, περιλαμβανομένων θυμάτων τρομοκρατικών επιθέσεων και οικογενειών στρατιωτών που είχαν σκοτωθεί στο Αφγανιστάν και στο Ιράκ.