ΚΟΣΜΟΣ

Ρεσάλτο των Ισραηλινών κομάντο στο πλοίο «Dignite»

Ρεσάλτο των Ισραηλινών κομάντο στο πλοίο «Dignite»
Δυνάμεις των ισραηλινών κομάντο κατέλαβαν το γαλλικό πλοίο «Dignite Al Karama», το οποίο συμμετείχε στο Στολίσκο για τη Γάζα, αναγκάζοντάς το...

Επιμέλεια: Δ. Προκόπη

Δυνάμεις των ισραηλινών κομάντο κατέλαβαν το γαλλικό πλοίο «Dignite Al Karama», το οποίο συμμετείχε στο Στολίσκο για τη Γάζα, αναγκάζοντάς το να αλλάξει πορεία, σήμερα το πρωί.

Εκπρόσωπος των Ενόπλων Δυνάμεων του Ισραήλ ανακοίνωσε ότι το πλήρωμα και οι επιβάτες δεν προέβαλαν αντίσταση, ενώ το πλοίο κατευθύνθηκε προς το ισραηλινό λιμάνι του Ασνόντ.

Στο πλοίο «Dignite Al Karama» επέβαιναν 16 ακτιβιστές και μετέφερε ανθρωπιστική βοήθεια στη Λωρίδα της Γάζας, ως μέλος του διεθνούς στολίσκου, με στόχο να σπάσει ο ισραηλινός αποκλεισμός.

Το πλοίο είχε αναχωρήσει από ελληνικά ύδατα την Κυριακή και είχε δηλώσει ως προορισμό το λιμάνι Πορτ Σάιντ της Αιγύπτου.

Ξεκινώντας σήμερα από το αιγυπτιακό λιμάνι, οι ακτιβιστές είχαν βάλει στόχο να φτάσουν στη Λωρίδα της Γάζας το απόγευμα. Το σκάφος έδωσε το τελευταίο του στίγμα στα διεθνή ύδατα, σε μια απόσταση περίπου 50 μίλια από τις ακτές της Γάζας. Από τις 11.00 πμ περίπου κάθε επικοινωνία με το πλοίο έχει διακοπεί.

Οι τελευταίες πληροφορίες από τους επιβαίνοντες έκαναν λόγο για 4 ισραηλινά πολεμικά πλοία που το είχαν ήδη περικυκλώσει.

Στο πλοίο επιβαίνει και ο συντονιστής της ελληνικής πρωτοβουλίας «Ένα Καράβι για τη Γάζα», Βαγγέλης Πισσίας.

Δείτε το βίντεο, λίγα λεπτά πριν από την επέμβαση και κατά την απομάκρυνση των επιβατών: