ΚΟΣΜΟΣ

Ιράν: Επαναδιαπραγμάτευση για το πυρηνικό πρόγραμμα

Ιράν: Επαναδιαπραγμάτευση για το πυρηνικό πρόγραμμα
Θετικά υποδέχθηκε το Ιράν την πρόταση της Ρωσίας για μια επανάληψη των διαπραγματεύσεων για το πυρηνικό πρόγραμμα της χώρας…

Θετικά υποδέχθηκε το Ιράν την πρόταση της Ρωσίας για μια επανάληψη των διαπραγματεύσεων για το πυρηνικό πρόγραμμα της χώρας.

Ο Ιρανός πρόεδρος, Μαχμούντ Αχμαντινετζάντ, σε δηλώσεις του τόνισε: «Η ισλαμική δημοκρατία του Ιράν υποδέχθηκε θετικά την ρωσική πρόταση για μία προσέγγιση 'βήμα προς βήμα' και είναι έτοιμη να διατυπώσει τις προτάσεις της για να συνεργαστεί στον τομέα αυτό».

Από τη μεριά του, ο Πετρούσεφ είπε: «Σε αυτή την προσέγγιση 'βήμα προς βήμα' θα λάβουμε υπόψη μας τη γνώμη σαν και αυτή του ανώτατου ηγέτη του Ιράν (Αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ) διότι είναι σημαντικές και θα τις θεωρήσουμε βασικές για να καταλήξουμε σε μία θετική λύση».

Η Μόσχα προσπαθεί να πετύχει την επανάληψη των πυρηνικών διαπραγματεύσεων ανάμεσα στο Ιράν και τις μεγάλες δυνάμεις της ομάδας 5+1 (τα πέντε μόνιμα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ --ΗΠΑ, Ρωσία, Γαλλία, Βρετανία, Κίνα-- και η Γερμανία).