ΚΟΣΜΟΣ

Σύριος διπλωμάτης: "Οι ΗΠΑ μας πολεμούν"

Σύριος διπλωμάτης: "Οι ΗΠΑ μας πολεμούν"
«Οι ΗΠΑ , μαζί με ορισμένα ακόμη μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών, έχουν εξαπολύσει διπλωματικό και ανθρωπιστικό πόλεμο εναντίον της Συρίας».

«Οι ΗΠΑ , μαζί με ορισμένα ακόμη μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών, έχουν εξαπολύσει διπλωματικό και ανθρωπιστικό πόλεμο εναντίον της Συρίας», δήλωσε ο Πρεσβευτής της Συρίας στα Η.Ε., Μπασάρ Τζααφάρι. Μάλιστα ο ίδιος επιβεβαίωσε ότι ο πρόεδρος Ασάντ σε τηλεφωνική συνομιλία που είχε με τον επικεφαλής των Ηνωμένων Εθνών Μπαν Κι - μουν, είπε πως κάθε στρατιωτική επιχείρηση στη Δαμασκό έχει τελειώσει.
Παρ΄ όλα αυτά, σε προηγούμενο τηλεγράφημα, υπέρμαχος των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην πόλη Χομς, στην κεντρική Συρία, δήλωσε ότι οι συριακές δυνάμεις της τάξης άρχισαν χθες το βράδυ να πυροβολούν, για να διαλύσουν διαδήλωση κατά του καθεστώτος στην πόλη αυτή, προκαλώντας το θάνατο ενός ανθρώπου και τον τραυματισμό ενός άλλου.

Ο αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας Πολιτικών Υποθέσεων του ΟΗΕ, Λιν Πάσκο, δήλωσε ότι 120 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί στη Συρία κατά τις επιχειρήσεις καταστολής που έχουν γίνει από τις 10 Αυγούστου, ενώ συνολικά έχουν σκοτωθεί 2.000 άτομα, από τις δυνάμεις ασφαλείας του Ασαντ.