ΚΟΣΜΟΣ

Εξαπατούν Έλληνες ανέργους στην Αυστραλία

Εξαπατούν Έλληνες ανέργους στην Αυστραλία
Την υπόθεση εξαπάτησης Ελλήνων μεταναστών στην Αυστραλία από άτομα που παρουσιάζονται ως «σύμβουλοι» μετανάστευσης και αποσπούν χρήματα από τους...

Την υπόθεση εξαπάτησης Ελλήνων μεταναστών στην Αυστραλία από άτομα που παρουσιάζονται ως «σύμβουλοι» μετανάστευσης και αποσπούν χρήματα από τους ενδιαφερόμενους ερευνούν οι αρχές της χώρας. Σύμφωνα με καταγγελίες «θυμάτων», κομπιναδόροι τους υπόσχονται να τους εξασφαλίσουν άδεια εισόδου στην Αυστραλία έναντι υψηλών χρηματικών ποσών.

Όπως ανέφερε ο «Νέος Κόσμος», η Ελληνική Κοινότητα Μελβούρνης και Βικτωρίας έχει λάβει πολλές επώνυμες καταγγελίες από Έλληνες ενδιαφερόμενους να μεταναστεύσουν στην Αυστραλία, ότι οι ανώνυμοι «σύμβουλοι» μετανάστευσης τους ζητούν μεγάλα ποσά για την έκδοση βίζας και εξεύρεση εργασίας.


Έρευνα που διενέργησε η Κοινότητα, αποκάλυψε ότι κάποιοι επιτήδειοι μέσω του διαδικτύου και με παραπλανητικές ιστοσελίδες υπόσχονται την έκδοση βίζας και εργασίας έναντι αμοιβής. Ο γενικός γραμματέας της Κοινότητας Κώστας Μάρκου, δήλωσε στο «Νέο Κόσμο», ότι το γραφείο της Κοινότητας δέχεται σχεδόν καθημερινά καταγγελίες από Έλληνες, που πιέζονται ασφυκτικά από τους άγνωστους.