ΚΟΣΜΟΣ

This is …ΔΝΤ! Από τους 300 του Λεωνίδα, στους 300 του ΓΑΠ

This is …ΔΝΤ! Από τους 300 του Λεωνίδα, στους 300 του ΓΑΠ
This is Sparta! Η πολεμική ιαχή του Λεωνίδα αντηχεί ακόμα στα αυτιά των ξένων δημοσιογράφων.

This is Sparta! Η πολεμική ιαχή του Λεωνίδα αντηχεί ακόμα στα αυτιά των ξένων δημοσιογράφων.

Οι συνάδελφοι του εξωτερικού, συχνά πυκνά ανατρέχουν στην Ελληνική ιστορία και μυθολογία για να περιγράψουν, να συγκρίνουν και τις περισσότερες φορές να υποτιμήσουν τη σύγχρονη γενιά.

Αυτή τη φορά το BBC «παίζει» με τα μέλη της κυβέρνησης τα οποία τους παρομοιάζει με τους 300 του Λεωνίδα! Με τη μόνη διαφορά πως αντί για τους Πέρσες, οι σύγχρονοι 300 έχουν να αντιμετωπίσουν το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Στο άρθρο του βρετανικού δικτύου για το αν η χώρα μας μπορεί να πετύχει τους στόχους της αναφέρεται χαρακτηριστικά:

«Τα μέλη της ελληνικής κυβέρνησης θα πρέπει να αισθάνονται σαν τους αρχαίους Σπαρτιάτες, μόνο που τώρα δεν είναι 300 αλλά πολύ λιγότεροι και σε αυτή τη μάχη δεν αντιμετωπίζουν τους Πέρσες, αλλά οι εχθροί τους είναι η Ευρωπαϊκή Ένωση και το ΔΝΤ» και προσθέτει:

«Σε αυτόν τον πόλεμο δεν μάχονται με σπαθιά και δόρατα. Τα όπλα είναι τα μέτρα λιτότητας, οι περικοπές δαπανών και η αύξηση των εσόδων, τα οποία η Ευρωπαϊκή Ένωση και το ΔΝΤ ζητούν από την Ελλάδα να εφαρμόσει προκειμένου να συνεχίσει να λαμβάνει τη χρηματοδότηση από το πακέτο στήριξης των 110 δισ. ευρώ».

Παράλληλα οι βρετανοί αναλύοντας την κατάσταση της Ελλάδας αναφέρουν ότι λόγω των νέων μέτρων που ανακοίνωσε η κυβέρνηση, δημιουργείται ένας φαύλος κύκλος. Τουτέστιν, εν μέσω ύφεσης αυξάνονται οι άνεργοι-άρα και τα επιδόματα ανεργίας- και σημειώνεται χαμηλή απόδοση των φορολογικών εισφορών.