ΚΟΣΜΟΣ

Ο ξανθός εφιάλτης που «ευνουχίζει» τον Στρος Καν

Ο ξανθός εφιάλτης που «ευνουχίζει» τον Στρος Καν
Ο νέος «εφιάλτης» του Ντομινίκ Στρος Καν, μετά την καμαριέρα Ναφισάτου Ντιάλο στις ΗΠΑ, είναι η Γαλλίδα Τριστάν Μπανόν...

Ο νέος «εφιάλτης» του Ντομινίκ Στρος Καν, μετά την καμαριέρα Ναφισάτου Ντιάλο στις ΗΠΑ, είναι η Γαλλίδα Τριστάν Μπανόν, η οποία τον κατηγορεί - και αυτή – για απόπειρα βιασμού το 2003.

Η 32χρονη Μπανόν συστήνεται ως δημοσιογράφος και συγγραφέας. Ωστόσο, Γάλλοι πολιτικοί παρατηρητές σημειώνουν ότι έγινε περισσότερο γνωστή από τις αφηγήσεις της για κακοποίηση που είχε υποστεί στην παιδική της ηλικία από την μητέρας της, Αν Μανσουρέ, στελέχους του Σοσιαλιστικού κόμματος στην Άνω Νορμανδία, παρά για τα ίδια τα άρθρα της. Οι επικριτές της ειρωνεύονται και την παρομοιάζουν με την κινηματογραφική «Εμμανουέλα», ωστόσο οι δημοσιογράφοι

Η λογοτεχνική της σταδιοδρομία ξεκινά με το βιβλίο «Ξέχασα να τη σκοτώσω» στο οποίο περιγράφει τα δύσκολα παιδικά της χρόνια. Στην αφήγησή της αποκαλύπτει ότι η μητέρα της ήταν σπάνια στο σπίτι, και όταν ήταν εκεί, έκαναν παρέλαση διάφοροι εραστές της. Σύμφωνα με την ίδια, η μητέρα της την είχε παρατήσει στο έλεος μια αλκοολικής νταντάς που τη χτυπούσε ανελέητα. Στο ίδιο βιβλίο αποκαλύπτει επίσης ότι έπεσε θύμα σεξουαλικών αγγιγμάτων από ένα φίλο της οικογένειας.

«Οι εναλλαγές στον ψυχισμό της ίσως οφείλονται στα δύσκολα παιδικά της χρόνια. Η Τριστάν Μπανόν, που γεννήθηκε με το όνομα Μαρί-Καρολίν, είναι μια νεαρή γυναίκα πληγωμένη από τη ζωή, και μάλιστα από πολύ νωρίς. Όλα ξεκίνησαν με την απουσία του πατέρα της Γκαμπριέλ, ενός επιχειρηματία με έντονη δραστηριότητα, αλλά και της μητέρας της Αν Μανσούρε» αναφέρει σε άρθρο της η εφημερίδα “Le Figaro”.

Το αμαρτωλό βιβλίο

Το 2003 η Μπανόν εκδίδει το μυθιστόρημα "Erreurs avouees (au masculin)" [Ομολογημένα Σφάλματα (στο αρσενικό)]. Στο πλαίσιο της προετοιμασίας του συνάντησε δύο φορές τον Στρος Καν. Σύμφωνα με Γάλλους δημοσιογράφους η 32χρονη συγγραφέας είναι φίλη της κόρης του πρώην επικεφαλής του ΔΝΤ, Καμίλ, και βαφτισιμιά της δεύτερης συζύγου του. Το γεγονός αυτό κάνει την απόφασή της να καταθέσει αγωγή σε βάρος του Ντομινιγκ Στρος Καν για απόπειρα βιασμού και μάλιστα μετά από αρκετά χρόνια, να φαίνεται πολύ περίεργη.

Η μητέρα της Μπανόν ήταν αυτή που τόσα χρόνια την έπειθε να μην κινηθεί νομικά σε βάρος του Στρος Καν, όμως όπως η ίδια δήλωσε σε συνεντεύξεις της, το μετάνιωσε αργότερα «γιατί κατάλαβε ότι είχε υποτιμήσει το τραύμα που δημιούργησε η επίθεσή του στην κόρη της», η οποία υπογραμμίζει ότι ο μόνος τρόπος για να μην καταρρεύσει απ’ όσα της έχουν συμβεί, είναι να αναγνωρίσει η Δικαιοσύνη ότι είναι θύμα.

Η Μπανόν στη μήνυση που κατέθεσε εναντίον του Στρος Καν υποστηρίζει ότι ο Γάλλος πολιτικός προσπάθησε να την βιάσει εντός ενός διαμερίσματος στο κέντρο του Παρισιού, όπου εκείνη του έπαιρνε συνέντευξη. Ισχυρίζεται ότι ο ίδιος έχει επιτεθεί σε γυναίκες σε διάφορα ξενοδοχεία παγκοσμίως.

Ο Ντομινίκ Στρος-Καν αρνήθηκε την καταγγελία, χαρακτηρίζοντας τα γεγονότα «φανταστικά» και προσάπτοντας χρηματικά κίνητρα στην καταγγέλλουσα, ενώ κατέθεσε κι αυτός μήνυση για συκοφαντική δυσφήμηση με σκοπό να προστατέψει τη βαλλόμενη υπόληψή του.

Χθες οι δυο τους βρέθηκαν πρόσωπο με πρόσωπο στα γραφεία της αστυνομίας στο Παρίσι όπου πραγματοποιήθηκε η κατ’ αντιπαράσταση εξέταση τους.

Ωστόσο δεν υπήρξε καμία πρόοδος στην υπόθεση καθώς και οι δύο επέμειναν στις θέσεις τους.