ΚΟΣΜΟΣ

Κίνδυνος «κοινωνικής εξέγερσης» στην Ιταλία

Κίνδυνος «κοινωνικής εξέγερσης» στην Ιταλία

Τον κίνδυνο κοινωνικής εξέγερσης στην Ιταλία επανέλαβε ο Ιταλός υπουργός Εργασίας, Μαουρίτσιο Σακόνι, λόγω της αντιπαράθεση που έχει προκύψει από την μεταρρύθμιση των νόμων για την εργασία.

Ο Μαουρίτσιο Σακόνι είχε κάνει λόγο χθες για «τρομοκρατικό κίνδυνο». Σήμερα επανήλθε με αναλυτικότερη παρέμβαση.

Σύμφωνα με τον Σακόνι «τα όσα συνέβησαν στην Ρώμη (στην διαδήλωση των Αγανακτισμένων, με τους κουκουλοφόρους, πριν δυο εβδομάδες) αποτελούν σύμπτωμα έλλειψης ικανοποίησης των νέων, αλλά παράλληλα, μας δείχνουν ότι έχουν δραστηριοποιηθεί οργανωμένοι πυρήνες που θέλουν να μετατρέψουν τη δυσαρέσκεια σε εξέγερση».

Ο Ιταλός υπουργός, σε γραπτό του ανακοινωθέν, προσθέτει ότι «σήμερα, στην Ιταλία, δεν υπάρχει, ακόμη, ένα βίαιο κίνημα από το οποίο να μπορεί να προέλθει τρομοκρατική ισχύς συγκρίσιμη με εκείνη των τελευταίων τριάντα ετών του περασμένου αιώνα». Παρά ταύτα, «τα όσα συνέβησαν στην Ρώμη θα έπρεπε να μας κάνουν να προβληματισθούμε, σχετικά με την ύπαρξη μιας συγκεκριμένης ώθησης προς την εξέγερση, που δεν πρέπει να υποτιμηθεί. Οι τοξίνες της δεκαετίας του εβδομήντα, συνεχίζουν να παράγουν πολιτική παθογένεια», τόνισε.

Ο Σακόνι κατέληξε λέγοντας ότι «η Ιταλία δεν ζει έναν εμφύλιο, αλλά οι Ιταλοί ζουν καθημερινά, μια πολιτική αντιπαράθεση και μια διαλεκτική, που χαρακτηρίζουν εμφύλιο πόλεμο».