ΚΟΣΜΟΣ

Αυξήθηκε ο αριθμός των νεκρών στην Τουρκία

Αυξήθηκε ο αριθμός των νεκρών στην Τουρκία

Τουλάχιστον επτά άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και περισσότεροι από 100 έχουν θαφτεί κάτω από τα συντρίμμια από τον σεισμό μεγέθους 5,7 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ που έπληξε την ανατολική Τουρκία, όπως δήλωσαν αξιωματούχοι.


Ο αριθμός των νεκρών ανακοινώθηκε από τον αναπληρωτή πρωθυπουργό της Τουρκίας Μπεσίρ Αταλάι, ο οποίος μίλησε στους δημοσιογράφους κατά την επίσκεψή του στις πληγείσες περιοχές.

Ο Αταλάι είπε ότι οι θάνατοι συνέβησαν όταν δύο ξενοδοχεία κατέρρευσαν, ενώ άλλα 20 άτομα διασώθηκαν από τα συντρίμμια τους.

f1



Συνολικά, 25 κτίρια κατέρρευσαν, αλλά τα 22 από αυτά είχαν αδειάσει από τον σεισμό της 23ης Οκτωβρίου, μεγέθους 7,2 Ρίχτερ που έπληξε μεγάλο τμήμα της ανατολικής Τουρκίας, συμπεριλαμβανομένης και της περιοχής γύρω από την πόλη Βαν.

f2

Σύμφωνα με το CNN Turk μέχρι στιγμής έχουν διασωθεί 18 άτομα.

Το επίκεντρο του νέου σεισμού (που σύμφωνα με τους επιστήμονες δεν έχει καμιά σχέση με τον προηγούμενο μεγάλο σεισμό) εντοπίζεται 16 χιλιόμετρα νότια της πόλης της Βαν και η Αμερικανική Γεωλογική Κέντρο ανέφερε ότι το βάθος της δόνησης ήταν 4,8 χιλιόμετρα.

f4
f5