ΚΟΣΜΟΣ

Και η Ουγγαρία στο Δ.Ν.Τ.

Και η Ουγγαρία στο Δ.Ν.Τ.

Το υπουργείο οικονομικών της Ουγγαρίας έχει ξεκινήσει ήδη διαπραγματεύσεις με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο με σκοπό την υπογραφή μιας νέας συμφωνίας, που ίσως συναφθεί μέχρι τις αρχές του νέου έτους.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Υπουργείου Οικονομικών της χώρας «Η Ουγγαρία έχει αρχίσει τις διαπραγματεύσεις με το ΔΝΤ και την Ευρωπαϊκή Ένωση προκειμένου να καταλήξει σε μία νέα συμφωνία, μία συμφωνία η οποία θα συμβάλει στην ουγγρική οικονομική ανάπτυξη».

Ο υπουργός Οικονομικών, Γκιόργκι Ματόλσκι, ανέφερε πως «Μια νέα αντιπροσωπεία θα φτάσει στη Βουδαπέστη και πάλι πριν από τα Χριστούγεννα, με επαγγελματίες οι οποίοι για παράδειγμα διαμόρφωσαν τη συμφωνία με την Πολωνία».

Από την πλευρά του, ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής επιτροπής, Αμαντέου Αλταφάζ, σημείωσε «Γνωρίζουμε ότι οι ουγγρικές αρχές εξετάζουν την υποβολή αιτήματος προς την Επιτροπή και το ΔΝΤ για μία προληπτική οικονομική υποστήριξη αλλά δεν έχουμε ακόμη λάβει επίσημο αίτημα. Οι επίσημες διαπραγματεύσεις θα αρχίσουν με τις ουγγρικές αρχές και το ΔΝΤ, μετά την κατάθεση επίσημης αίτησης».