ΚΩΣΤΑΣ ΧΑΡΔΑΒΕΛΛΑΣ

Άφωνη δημοσιογραφία σε ημέρες κρίσης

Άφωνη δημοσιογραφία σε ημέρες κρίσης

Απεργία πάλι κήρυξε η ΕΣΗΕΑ σε μια μέρα εκρηκτικών πολιτικών εξελίξεων με την κυβέρνηση να περνάει μια από τις πιο δύσκολες περιόδους.

Κι ενώ οι Έλληνες περιμένουν με κομμένη την ανάσα να μάθουν τι γίνεται με τους «επαναστάτες υπουργούς», με Λοβέρδο, Κατσέλη, Διαμαντοπούλου και όλους όσοι σηκώνουν το ανάστημά τους απέναντι στον Γιώργο, κι ενώ οι εκπρόσωποι της Τρόικα κυνηγιούνται στο κέντρο της Αθήνας από απελπισμένους πολίτες, η Ένωση Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών βάζει και πάλι 24ωρη φραγή στην Ενημέρωση.

Για 24 ώρες λοιπόν, η κυβέρνηση μπορεί να κάνει ό,τι θέλει χωρίς έλεγχο, οι φωνές υπουργών και κρατικών στελεχών που αντιδρούν στο γενικό ξεπούλημα ή στη γενική αδράνεια της κυβέρνησης θα πνιγούν, το ξεφτιλίκι που μας κάνουν οι ξένοι σε αγορές και οίκους αξιολόγησης θα παραμείνει στο σκοτάδι για τον Έλληνα πολίτη και το μόνο που μπορούμε να μάθουμε είναι αν ο κ. Γιώρκας πέρασε στην Eurovision.

Τα καυτά θέματα της επικαιρότητας μπορούν να περιμένουν 24 ώρες για την ΕΣΗΕΑ. Περιέργως, οι απεργίες των δημοσιογράφων γίνονται πάντα κάποιες μέρες μεγάλης κυβερνητικής κρίσης. Δηλαδή παίζεται κάποιο παιχνίδι μεταξύ κυβέρνησης – διοίκησης της ΕΣΗΕΑ;

Επειδή ξέρω όμως πολύ καλά κάποια πρόσωπα του προεδρείου της ΕΣΗΕΑ (όπως την καλή μου Νανά Νταουντάκη), δεν περνάει ούτε καν από το μυαλό μου η σκέψη ότι η ηγεσία των δημοσιογράφων έρχεται σε κάποια μυστική συμφωνία με την κυβέρνηση. Τότε τι συμβαίνει;

Είναι προφανές ότι δεν υπάρχει σωστή πολιτική εκτίμηση από τη διοίκηση της ΕΣΗΕΑ ότι σε τέτοιες ημέρες κρίσης όταν σιωπάς, εμφανίζεσαι σαν το νεροκουβαλητή της κυβέρνησης.
Εγώ κι όλα τα μέλη της ΕΣΗΕΑ, που εργάζονται στο newsbomb.gr, είμαστε υποχρεωμένοι να απεργήσουμε, αλλά ως διευθυντής του ενημερωτικού τύπου site δεν μπορώ να απαγορεύσω στους συναδέλφους εκτός ΕΣΗΕΑ να κρατήσουν ζωντανό το newsbomb.gr την ημέρα της απεργίας.

Και γιατί πιστεύω ότι τέτοιες κρίσιμες ώρες χρειάζεται ενημέρωση ο πολίτης και γιατί η ΕΣΗΕΑ έχει γυρίσει την πλάτη της σε όσα νέα παιδιά εργάζονται στον ηλεκτρονικό τύπο.