ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΝΔ: Αποδόμηση Καμμένου μέσω…ΣΥΡΙΖΑ

ΝΔ: Αποδόμηση Καμμένου μέσω…ΣΥΡΙΖΑ

Τα δημοσκοπικά υψηλά του Πάνου Καμμένου, που σχημάτισε εχθές και Κ.Ο., τον έχουν καταστήσει μόνιμο στόχο της Νέας Δημοκρατίας.

Στο Στόχαστρο της ΝΔ έχουν πια μπει για τα καλά οι «Ανεξάρτητοι Έλληνες» του Πάνου Καμμένου, που δείχνουν να αλιεύουν σημαντικό κομμάτι των ψηφοφόρων της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Το 8,5% που «τσίμπησε» το νεοσύστατο κόμμα στις τελευταίες δημοσκοπήσεις και οι συνεχείς κινήσεις ενδυνάμωσης του, με νέες μετεγγραφές (σ.σ. μόλις εχθές εντάχθηκαν στο σχηματισμό ακόμη δυο «γαλάζιοι» διαγραφέντες, οι κύριοι Γιαννάκης και Σταμάτης), συγκρότηση Κ.Ο. και εγκαίνια κτιρίου, κάνουν πολλούς να ανησυχούν και να αναζητούν τρόπους ταχείας «σφυρηλάτησης» του πολιτικού εγχειρήματος, του πρώην Υπουργού της ΝΔ.

Η ρητορική που αναπτύσσουν μάλιστα τις τελευταίες ώρες στελέχη που πρόσκεινται στον Αντώνη Σαμαρά, θα έλεγε κανείς πως συνοψίζεται στη φράση: «Τι Καμμένος, τι Αριστερά;», στα πρότυπα της φράσης: «Τι Βενιζέλος, τι Παπανδρέου;», με την οποία το «γαλάζιο στρατηγείο», έχει κατά καιρούς επιλέξει να χτυπήσει το ΠΑΣΟΚ.

Αφορμή για αυτό, στάθηκε η αποστροφή Καμμένου, σε αλλεπάλληλες τηλεοπτικές και ραδιοφωνικές του εχθές εμφανίσεις, κατά την οποία αρνήθηκε κατηγορηματικά το ενδεχόμενο συνεργασίας του με τη ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ και το ΛΑ.Ο.Σ. ενώ διαπίστωσε «συγκλίσεις», μόνο με τον ΣΥ.ΡΙΖ.Α..

Η γραμμή…Μουρούτη

«Θα το φανταζόταν ποτέ ο Μαρκόπουλος, ο Γιαννάκης, η Κουντουρά, ο Ζώης και οι υπόλοιποι, ότι θα γίνονταν η ουρά του Παπαδημούλη, της Ρεπούση και του Βούτση; Ότι θα εκλιπαρούσαν για συνεργασία τους εμπνευστές της Υπατίας, τους άθεους, όσους ζητούν την κατάργηση των θρησκευτικών, των παρελάσεων, αλλά και όσους ονειρεύονται βιβλία που μιλούν για συνωστισμό στην αποβάθρα της Σμύρνης; "Ανεξάρτητοι Έλληνες" ή τελικα, δουλεύετε τους Έλληνες;», σχολίασε εχθές, μέσω του προσωπικού του προφίλ στο facebook, ο Αναπληρωτής Εκπρόσωπος του κόμματος, Γιώργος Μουρούτης, δίνοντας και το στίγμα της κριτικής που αναμένεται να ασκηθεί στο εξής στον Πάνο Καμμένο.

Συνεργάτες του Αντώνη Σαμαρά, θύμιζαν μάλιστα εχθές το απόγευμα και τις προσπάθειες συνεργασίας Ανεξάρτητων Ελλήνων-Πανελληνίου Άρματος Πολιτών, προκειμένου να στηρίξουν τη σύνδεση Καμμένου με τα κόμματα της ευρύτερης Αριστεράς, καθώς το ίδιο διάστημα ο Γιάννης Δημαράς, βρίσκονταν σε παράλληλεςς υπόγειες συζητήσεις με το ΣΥ.ΡΙ.ΖΑ..

Η τόνοι πάντως το επόμενο διάστημα αναμένεται να ανέβουν καθώς η συγκρότηση Κ.Ο. από τον Πάνο Καμμένο, αναμένεται να του εξασφαλίσει περισσότερο τηλεοπτικό χρόνο, ενώ στη Συγγρού θεωρούν δεδομένο πως το νέο κόμμα θα διεκδικήσει συμμετοχή και στα προεκλογικά ντιμπέιτ των πολιτικών αρχηγών.