ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο χρόνος των κομμάτων στην τηλεόραση

Ο χρόνος των κομμάτων στην τηλεόραση

Η κατανομή του ραδιοτηλεοπτικού χρόνου των κομμάτων και θέματα που σχετίζονται με την χρηματοδότησή τους, απασχόλησε τη χθεσινή συνεδρίαση της Διακομματικής Επιτροπής Εκλογών.

Ο ραδιοτηλεοπτικός χρόνος των κομμάτων κατανέμεται ως εξής:

ΠΑΣΟΚ 33,3%, Ν.Δ. 33,3%, ΚΚΕ 8,4%, ΛΑΟΣ 6,27%, ΣΥΡΙΖΑ 5,12%, Οικολόγοι Πράσινοι 2,53%, Δημοκρατική Αριστερά 3,35%, Ανεξάρτητοι Ελληνες 3,35%, Κοινωνική Συμφωνία 2,68%, Δημοκρατική Συμμαχία 1,34%.

Επίσης τα κόμματα λαμβάνουν αναλογικά διαφημιστικό τηλεοπτικό χρόνο αξίας 6 εκατ. ευρώ στα κανάλια εθνικής εμβέλειας και 250 χιλιάδων ευρώ στις συνδρομητικές ραδιοτηλεοπτικές υπηρεσίες.

Η ΕΡΤ έχει την υποχρέωση να μεταδώσει σε εθνικό ραδιοτηλεοπτικό δίκτυο μια συνέντευξη 45 λεπτών του κάθε αρχηγού πολιτικού κόμματος, καθώς και μια συνέντευξη Τύπου αυτού, διάρκειας 60 λεπτών, η τελευταία, κατά τη μεσημβρινή ζώνη του προγράμματος.

Πλην ραδιοτηλεόρασης

Σε ό,τι αφορά την προβολή των κομμάτων, στο Σύνταγμα θα τοποθετηθεί το κεντρικό περίπτερο της Νέας Δημοκρατίας και στην Πλατεία Κλαυθμώνος το περίπτερο του ΠΑΣΟΚ.

Στους χώρους που θα τοποθετηθούν τα περίπτερα των κομμάτων -των οποίων οι διαστάσεις δεν μπορεί να είναι μεγαλύτερες από 2x2x2 μέτρα, καθώς και τροχόσπιτα που το μήκος τους δεν μπορεί να υπερβαίνει τα τέσσερα μέτρα-, δεν επιτρέπεται η χρήση μεγαφωνικών εγκαταστάσεων.