ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Διαρροές από Μαξίμου με στόχο τις δεσμεύσεις Σαμαρά

Διαρροές από Μαξίμου με στόχο τις δεσμεύσεις Σαμαρά

Στο «παρά πέντε» των εκλογών «χτύπησε» ο κ. Λουκάς Παπαδήμος επιχειρώντας την «αποδόμηση» των δεσμεύσεων του κ. Αντώνη Σαμαρά.

Το έγγραφο, που διέρρευσε από το πρωθυπουργικό γραφείο, αναφέρει σειρά μέτρων, που θα πρέπει να έχουν υλοποιηθεί μέχρι τον Ιούνιο.

Σε αυτά περιλαμβάνονται μειώσεις μισθών στον ιδιωτικό τομέα, απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων, αποκρατικοποιήσεις και αύξηση τιμολογίων στις ΔΕΚΟ, μειώσεις σε κύριες και επικουρικές συντάξεις, αλλά και κατάργηση των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ στα νησιά, κάτι που είναι βέβαιο ότι θα πλήξει τον τουρισμό.

Θεωρείται απίθανο η διαρροή να έγινε εν αγνοία του κ. Παπαδήμου, κάτι που επιβεβαιώνεται και από το γεγονός ότι δεν υπάρχει, μέχρι στιγμής, κάποια επίσημη αντίδραση.

Στόχος είναι ο πρόεδρος της ΝΔ κ. Αντώνης Σαμαράς, που με τις προγραμματικές του δεσμεύσεις έχει καταφέρει να επιβάλλει μία διαφορετική ατζέντα, στοχεύοντας στην ανάπτυξη.

Ο κ. Παπαδήμος δεν έχει συγχωρέσει στον κ. Σαμαρά την επιμονή του να οδηγήσει τη χώρα σε εκλογές, αφού θεωρεί ότι οι κάλπες θα έπρεπε να στηθούν το φθινόπωρο του 2013.

Μάλιστα, ο κ. Παπαδήμος έχει προσπαθήσει να θέσει εμμέσως το ζήτημα αυτό, έχοντας και την υποστήριξη του ΠΑΣΟΚ.

Οι σχετικές δηλώσεις και νύξεις, που είχαν κάνει οι κ.κ. Σταυρόπουλος και Καψής, που εξέφραζαν απόλυτα τον Πρωθυπουργό, είναι ενδεικτικές. Τότε μάλιστα, και ενώ είχαν υπάρξει πιέσεις και από την πλευρά των Γερμανών, ο κ. Σαμαράς είχε διαμηνύσει στον κ. Παπαδήμο ότι θα απέσυρε την εμπιστοσύνη του από την Κυβέρνηση.

Η διαρροή από το γραφείο του κ. Παπαδήμου φαίνεται ότι έχει τη συναίνεση των δανειστών, που επιμένουν και θέλουν να επιβάλλουν τη δική τους «συνταγή».

Έγινε κατά κύριο λόγο για να ακυρωθούν οι εξαγγελίες του κ. Αντώνη Σαμαρά για την οικονομική πολιτική και να αναγκαστεί να συρθεί ο πρόεδρος της ΝΔ σε μία κυβέρνηση συνεργασίας με το ΠΑΣΟΚ, με κυβερνητικό πρόγραμμα που θα έχουν σχεδιάσει άλλοι και δεν θα έχει εγκρίνει με την ψήφο του ο Ελληνικός λαός.

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται η αντίδραση του κ. Αντώνη Σαμαρά.