ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αποχή «λουκούμι» για ΣΥΡΙΖΑ

Αποχή «λουκούμι» για ΣΥΡΙΖΑ

Προτίμησαν τις παραλίες οι συντηρητικοί ψηφοφόροι

Του Κώστα Χαρδαβέλλα

Τέσσερις ώρες πριν κλείσουν οι κάλπες η εικόνα της εκλογικής αναμέτρησης σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του newsbomb από μεγάλα εκλογικά τμήματα και τις εταιρίες που συμμετέχουν στο Exit Poll ήταν η εξής:

Ο συναγωνισμός μεταξύ των δύο μεγάλων μονομάχων των εκλογών αυτών μεταξύ ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ παίρνει τη δραματική μορφή μιας μάχης στήθος με στήθος που δεν μπορεί κατά τους στατιστικολόγους αυτή τη στιγμή να εμφανίσει την καθαρή εικόνα ποιος είναι πρώτος και ποιος 2ος με την κατάσταση να είναι αναστρέψιμη και για τους δυο ανά πάσα ώρα και στιγμή.

Η αποχή πιθανόν να είναι μεγαλύτερη από την προηγούμενες εκλογές δεδομένου ότι γύρω στις 2 μετά το μεσημέρι μόνο το 30% των ψηφοφόρων είχε μπει σε εκλογικά τμήματα.

Να σημειωθεί ότι η παραλιακή λεωφόρος μέχρι τη Βάρκιζα από τις 12 το μεσημέρι είχε μποτιλιάρισμα χιλιάδων αυτοκινήτων με Αθηναίους που πήγαιναν για μπάνιο στις πλαζ.

Όπως υπολογίζουν οι στατιστικολόγοι η αποχή ευνοεί ΣΥΡΙΖΑ που είναι ισχυρή ψήφος ανατροπής, αντίθετα με τα μεγάλα κόμματα και κυρίως ΝΔ και ΠΑΣΟΚ που έχουν μια χαλαρή ψήφο και πάντως οι ψηφοφόροι τους δεν εμφανίζουν μια φανατική διάθεση ανατροπής και αλλαγών