ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μαρούσι: Εγκαίνια και απολογισμό του έργου του κάνει ο Γ. Πατούλης

Μαρούσι: Εγκαίνια και απολογισμό του έργου του κάνει ο Γ. Πατούλης

Λίγο πριν τις αυτοδιοικητικές εκλογές της 18ης Μαΐου και ολοκληρώνοντας τη δεύτερη θητεία του ως Δήμαρχος Αμαρουσίου ο Γιώργος Πατούλης, λογοδοτεί ενώπιον του Μαρουσιώτικου λαού στον Δημόσιο Απολογισμό του Έργου του Δήμου Αμαρουσίου για την τριετία 2011 – 2013.

Θα ενημερώσει για:

• τα οικονομικά του Δήμου, την τροχιά εξυγίανσης και τον πρώτο πλεονασματικό προϋπολογισμό του Δήμου
• το ανθρώπινο πρόσωπο του Δήμου. Το ευρύ και πρότυπο δίκτυο κοινωνικών υποστηρικτικών δομών, την κοινωνική πολιτική με οριζόντιες και για πρώτη φορά μεγάλες μειώσεις των δημοτικών τελών.
• τα μεγάλα έργα σε όλη την πόλη, σε κάθε γειτονιά (βιοκλιματική ανάπλαση κέντρου, βιοκλιματικές αναβαθμίσεις στις γειτονιές, βιοκλιματικοί παιδικοί σταθμοί, κλειστό γυμναστήριο Κοκκινιάς, πεζογέφυρες, γενικός πολεοδομικός σχεδιασμός)

Επίσης θα παρουσιάσει τον σχεδιασμό με προοπτική πενταετίας για ένα Μαρούσι ακόμη πιο ισχυρό, ακόμη πιο ανθρώπινο, ακόμη πιο κοντά στον πολίτη και στον συνάνθρωπο. Ένα Μαρούσι πρότυπο πόλης για να ζει κανείς.

Ο Δημόσιος Απολογισμός του Δημάρχου Αμαρουσίου Γ. Πατούλη, θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 7 Απριλίου 2014 στις 7 μ.μ. στο Δημαρχείο Αμαρουσίου.

Ακολουθούν στις 12 Απριλίου, στις 12 το μεσημέρι τα εγκαίνια της βιοκλιματικής ανάπλασης Εμπορικού Κέντρου Αμαρουσίου. Πρόκειται για το μεγαλύτερο «πράσινο έργο» που έγινε ποτέ στο Μαρούσι και έργο πρότυπο για όλη την Ελλάδα.

Χαρακτηριστικά του έργου

Με σεβασμό στον ιδιαίτερο χαρακτήρα της εμπορικής αγοράς, βάσει ολοκληρωμένου σχεδιασμού, η βιοκλιματική ανάπλαση με την ορθή επιλογή υλικών δίνει έμφαση στην ασφαλή μετακίνηση κατοίκων και επισκεπτών.

Οι παρεμβάσεις περιλαμβάνουν διαμόρφωση οδικών αξόνων, ανάδειξη των εισόδων στη πόλη, αναβάθμιση των χώρων πρασίνου, δίκτυο πεζοδρόμων και δρόμων. Επίσης, περιλαμβάνει την εγκατάσταση ομοιογενή και ποιοτικού αστικού εξοπλισμού, την εγκατάσταση φωτισμού χαμηλής ενεργειακής κατανάλωσης, τη σωστή χρήση υδάτινων στοιχείων, την ενίσχυση της φύτευσης, καθώς και κατάλληλες μεθόδους σκιασμού και ηλιοπροστασίας, τη διαμόρφωση πεζοδρομίων, τη λειτουργικότητα του δικτύου κυκλοφορίας, με αποτροπή της διαμπερούς κυκλοφορίας, τη βελτίωση του συστήματος στάθμευσης, την ορθολογική διαχείριση των χώρων και τη μετρήσιμη βιοκλιματική παρέμβαση.
Υπηρετώντας τις αρχές της βιοκλιματικής ανάπλασης επιτυγχάνεται η βελτίωση του δείκτη θερμικής άνεσης, η επέμβαση στην τοπική ρύπανση, καθώς και η δημιουργία ευνοϊκού μικροπεριβάλλοντος.

Κύριοι στόχοι ανάπλασης:
• Η αναβάθμιση του αστικού περιβάλλοντος μέσα από την εφαρμογή στοιχείων βιοκλιματικού σχεδιασμού.
• Η ενίσχυση του αστικού πρασίνου καθώς και η προστασία και ανάδειξη του φυσικού περιβάλλοντος.
• Η αισθητική και λειτουργική αναβάθμιση του ιστορικού εμπορικού κέντρου.
• Η αναβάθμιση και ανάδειξη της τοπικής αγοράς, με την προσθήκη στοιχείων που θα αναδεικνύουν την ταυτότητα και το χαρακτήρα της, στοιχείο που σήμερα λείπει και αποτελεί μεγάλο ανταγωνιστικό μειονέκτημα.
• Η βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης των μόνιμων κατοίκων του Κέντρου, που στη συντριπτική τους πλειοψηφία είναι παλιοί κάτοικοι της πόλης, συναισθηματικά δεμένοι με την περιοχή.
• Η διαφύλαξη και γιατί όχι, και η αύξηση την αξία της γης.