ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Exit poll-exit polls: Η αρχή του τέλους, ένα νέο σοβαρό λάθος αποτέλεσμα...

Exit poll-exit polls: Η αρχή του τέλους, ένα νέο σοβαρό λάθος αποτέλεσμα...

Η αυριανή μάχη των Ευρωεκλογών, αλλά και εκείνες για τις επαναληπτικές δημοτικές και περιφερειακές εκλογές, έχουν θέσει σε κατάσταση συναγερμού τις εταιρίες δημοσκοπήσεων, ενόψει της διεξαγωγής των exit polls.

Μετά το φιάσκο της περασμένης Κυριακής και την ανώμαλη προσγείωση στην πραγματικότητα, μαζί και με το θόρυβο, αλλά και τις διαμαρτυρίες που προκάλεσε η λανθασμένη εκτίμηση, είναι σαφές ότι μια νέα αποτυχία, ειδικά στον τομέα των ευρωεκλογών, μπορεί να σημάνει την οριστική αρχή του τέλους των exit polls.

H κυβέρνηση επέλεξε σε πρώτη φάση να στείλει το μήνυμα διακριτικά και να ζητήσει μέσω του Γιάννη Μιχελάκη να διασφαλιστεί η όσο γίνεται πιο ρεαλιστική προσέγγιση στο πραγματικό αποτέλεσμα. Την ίδια ώρα, αυτό που κανένας δεν είναι σε θέση να διασφαλίσει, ούτε καν οι ίδιες οι εταιρίες που συμμετέχουν στα exit polls, είναι η εμπιστευτικότητα του αποτελέσματος μέχρι και το κλείσιμο της κάλπης. Από νωρίς το μεσημέρι τα αποτελέσματα κάνουν... βόλτες στα δημοσιογραφικά γραφεία και με τρόπο κομψό ή άκομψο διαρρέονται εμμέσως προς την κοινή γνώμη, διαμορφώνοντας ακόμα και την τάση των τελευταίων ωρών στις τάξεις πολλών ψηφοφόρων.

Το φαινόμενο αυτό από εκλογική αναμέτρηση σε εκλογική αναμέτρηση αποκτά όλο και μεγαλύτερες διαστάσεις και μένει να διαπιστωθεί αν το exit poll αυτής της Κυριακής θα έχει διαφορετική τύχη έναντι των προηγούμενων.

Και ως προς την εκτίμηση αποτελέσματος των ευρωεκλογών και εκείνων στην Περιφέρεια Αττικής και ως προς τη... διαρροή του προς τα ΜΜΕ.

Διαβάστε επίσης:

Οσα πρέπει να ξέρετε για τα exit polls.

Ολα τα αποτελέσματα των εκλογών (δημοτικές, περιφερειακές, ευρωεκλογές).

Δείτε όλες τις δημοσκοπήσεις και τα αποτελέσματα λίγες ώρες πριν ανοίξουν ξανά οι κάλπες.

Που ψηφίζετε; Μάθετε τώρα το εκλογικό κέντρο σας με ένα κλικ.

Τα πάντα για τις ευρωεκλογές.