Προκαλεί ο Παπανδρέου τον Καμμένο

Προκαλεί ο Παπανδρέου τον Καμμένο

Κατά μέτωπο επίθεση εξαπέλυσε στον Πάνο Καμμένο ο πρώην πρωθυπουργός.

«Από καιρό, ο κ. Καμμένος έχει υιοθετήσει την τακτική της δημαγωγίας και της πατριδοκαπηλίας», αναφέρεται σε ανακοίνωση του γραφείου του κ. Γιώργου Παπανδρέου.

Αφορμή ήταν οι δηλώσεις του κ. Καμμένου στο ραδιοφωνικό σταθμό «Σκάι».

Ο κ. Καμμένος ισχυρίστηκε ότι «ο Γιώργος Παπανδρέου και όλη η οικογένεια Παπανδρέου, ανεξαιρέτως, υπηρετούν τα σκοτεινά συμφέροντα όλων των εχθρών της πατρίδας, άπληστων κερδοσκόπων, εκπροσώπων παγκόσμιων συνομωσιών και οποιουδήποτε άλλου έχει βάλει στο μάτι την Ελλάδα».

«Αποκάλεσε τον Γιώργο Παπανδρέου "απατεώνα" και υποστήριξε και πάλι ότι εσκεμμένα παρέδωσε τη χώρα στο ΔΝΤ και στο Μνημόνιο "εκτελώντας συγκεκριμένο σχέδιο", ισχυρισμός που σύμφωνα με την ανακοίνωση, «εναγωνίως προσπαθεί να τεκμηριώσει τις απόψεις τους με συνεχή ψεύδη”», αναφέρεται στην ανακοίνωση του πρώην πρωθυπουργού.

Σημειώνεται, επίσης, ότι ο κ. Καμμένος σε τηλεοπτική του συνέντευξη στη ΝΕΤ επικαλέστηκε «δήθεν δήλωση» του Ρώσου ηγέτη Βλαντιμίρ Πούτιν το 2010, είχε δηλώσει δημοσίως ότι «αφού δεν θέλετε τα 22 δισ. που σας δίνουμε, να πάτε στο ΔΝΤ».

Κατά την ανακοίνωση του γραφείου του τέως πρωθυπουργού αυτή είναι «μια ακόμη απόδειξη ότι χρησιμοποιεί ασύστολα ψεύδη για να κάνει το σόου του σε βάρος της αλήθειας», καθώς «τέτοια δήλωση δεν υπάρχει».

Αντιθέτως, σύμφωνα με τον κ. Παπανδρέου, «υπάρχει μόνο η δημόσια προτροπή του τότε Προέδρου της Ρωσίας κ. Μεντβέντεφ προς την Ελλάδα, στις 16 Φεβρουαρίου 2010. Στην συνάντησή του με τον τότε επικεφαλής της Παγκόσμιας Τράπεζας, R. Zoellick, ο κ. Μεντβέντεφ είχε πει: “Μόλις συναντήθηκα με τον Έλληνα Πρωθυπουργό και του σύστησα να στραφεί στο ΔΝΤ και στην Παγκόσμια Τράπεζα για να λύσει τα προβλήματα της Ελλάδας”».

«Tο ποιους και τι εξυπηρετεί η δημαγωγία και η πατριδοκαπηλία, ας το απαντήσει ο ίδιος ο κ. Καμμένος και ας το αξιολογήσει ο Έλληνας πολίτης», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

«Ο ελληνικός λαός ζητά αλήθειες και όχι παραμύθια που αποπροσανατολίζουν. Ο κ. Καμμένος, με όσα υποστηρίζει, παραμένει ψεύτης και έκθετος, πολιτικά και ηθικά. Όσο για τη ΝΔ, να χαίρεται το τέρας δημαγωγίας που ανέχτηκε, καλλιέργησε και δημιούργησε, με στόχο τη συστηματική λασπολογία και κατασυκοφάντηση του Γιώργου Α. Παπανδρέου και της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ. Τώρα πλέον, αποτελεί και αυτή θύμα του και θύμα της δημαγωγίας του», σημειώνεται.

«Δεν μπορεί ούτε η Ελλάδα ούτε ο ελληνικός λαός, σε αυτή την κρίσιμη καμπή της ιστορίας μας, να είναι θύμα της δημαγωγίας. Το μέλλον του τόπου υπηρετείται μόνο με την αλήθεια», καταλήγει.