Η ΠΡΙΟΝΟΚΟΡΔΕΛΑ

H Σερβία αγοράζει δύο ρωσικά ελικόπτερα

H Σερβία αγοράζει δύο ρωσικά ελικόπτερα

Για την στρατιωτική –οικονομική συνεργασία και την εκπαίδευση των σερβικών ενόπλων δυνάμεων συζήτησαν ουπουργός Άμυνας της Σερβίας, Μπράτισλαβ Γκάσιτς με το Ρώσο ομόλογό του Σεργκέι Σάιγκο, κατά την συνάντησή τους στη Μόσχα.

Επιπλέον, συμφώνησαν στην αγορά δύο στρατιωτικών ελικοπτέρων. «Θα ήθελα να επιβεβαιώσω ότι βλέπουμε τη Σερβία ως παλιό, καλό, αξιόπιστο και προβλέψιμο εταίρο. Η φιλία μας συνδέεται με την κοινή ιστορία, κοινές μνήμες και πράξεις των προγόνων μας», είπε ο Ρώσος υπουργός Άμυνας.

Ο Γκάσιτς, ο οποίος βρίσκεται στη Μόσχα για τη διάσκεψη της Διεθνούς Ασφάλειας, δήλωσε στην πύλη Σπούτνικ ότι με τον Σάιγκου συζήτησαν θέματα εκπαίδευσης πυροτεχνουργών, την αποστολή 56 μελών του Στρατού της Σερβίας που θα αποσταλούν φέτος για σπουδές σε στρατιωτικά ιδρύματα του ρωσικού στρατού.

Όπως αναφέρθηκε από την ηλεκτρονική πύλη , ο Σάιγκου στη συνάντηση με τον Γκάσιτς δήλωσε ότι η Ρωσία βλέπει τη Σερβία ως έναν αξιόπιστο εταίρο στο στρατιωτικό-τεχνικό τομέα.

Υπενθυμίζεται- σύμφωνα με το Tanjug- ότι από τις 16 ως τις 17 Απριλίου, λαμβάνει χώρα στη Μόσχα, διάσκεψη για τη διεθνή ασφάλεια στο ξενοδοχείο «Ουκράνια» και κύριο θέμα του συνεδρίου είναι «Παγκόσμια Ασφάλεια- προκλήσεις και προοπτικές».

Σχετικές ειδήσεις