Η ΠΡΙΟΝΟΚΟΡΔΕΛΑ

Τελετή αποφοίτησης και επίδειξη των Ε.Κ.Α.Μ (pics-video)

Τελετή αποφοίτησης και επίδειξη των Ε.Κ.Α.Μ (pics-video)

Τελετή λήξης του Σχολείου Βασικής Εκπαίδευσης προσωπικού για τη στελέχωση της Ειδικής Κατασταλτικής Αντιτρομοκρατικής Μονάδα (Ε.Κ.Α.Μ.), πραγματοποιήθηκε παρουσία της Πολιτικής και Φυσικής Ηγεσίας του Σώματος.

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Γιάννης Πανούσης επέδωσε διπλώματα σε 21 Αστυφύλακες και Ειδικούς Φρουρούς που πέτυχαν στη διαδικασία επιλογής, μεταξύ 287 υποψηφίων

Μετά το πέρας της τελετής, πραγματοποιήθηκε από επίλεκτες Ομάδες, επίδειξη-εξομοίωση των επιχειρησιακών δυνατοτήτων της Ε.Κ.Α.Μ.

Ολοκληρώθηκε το Σαββάτο (04-07-2015) το Σχολείο Βασικής Εκπαίδευσης του αστυνομικού προσωπικού, που θα στελεχώσει την επίλεκτη Μονάδα της Ελληνικής Αστυνομίας, την Ειδική Κατασταλτική Αντιτρομοκρατική Μονάδα (Ε.Κ.Α.Μ.).

Συνολικά είκοσι ένα (21) αστυνομικοί (17 Αστυφύλακες και 4 Ειδικοί Φρουροί), μετά την ιδιαίτερα απαιτητική διαδικασία επιλογής (μεταξύ 287 υποψηφίων, που διήρκησε δύο μήνες) εντάσσονται πλέον στο δυναμικό της Ε.Κ.Α.Μ.

Χθες το απόγευμα (07-07-2015), στις εγκαταστάσεις της Διεύθυνσης Ειδικών Αστυνομικών Δυνάμεων (Δ.Ε.Α.Δ.) στο Ολυμπιακό Σκοπευτήριο Μαρκόπουλου Αττικής, πραγματοποιήθηκε ειδική τελετή για τη λήξη του Σχολείου και την απονομή των διπλωμάτων στους επιτυχόντες αστυνομικούς.

ekam1

Στη τελετή χοροστάτησε ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης – Υποστράτηγος ε.α. Νεκτάριος Κιούλος, ενώ ο Διοικητής της Διεύθυνσης Ειδικών Αστυνομικών Δυνάμεων, Αστυνομικός Διευθυντής Γεώργιος Ψωμάς

Σύντομο χαιρετισμό απηύθυνε ο Αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, κ. Γιάννης Πανούσης, ο οποίος απένειμε και τα διπλώματα επιτυχόντων στους (21) αστυνομικούς και Ειδικούς Φρουρούς.

Ο Αναπληρωτής Υπουργός, στον χαιρετισμό του ανέφερε, μεταξύ άλλων:

«Είναι μια ευχάριστη στιγμή για εσάς, για τις οικογένειες, για τους εκπαιδευτές, για όλη την αστυνομική οικογένεια. Θέλουμε μαζί με το γυμνασμένο σώμα σας, να έχετε ψυχρό μυαλό. Και να έχετε στην καρδιά σας την Ελλάδα και τη Δημοκρατία. Γιατί είστε φύλακες του Συντάγματος.

Στην εκδήλωση παρέστησαν επίσης οι Γενικοί Γραμματείς Δημόσιας Τάξης και Πολιτικής Προστασίας κ.κ. Δημήτριος Αναγνωστάκης και Τάσος Μαυρόπουλος, καθώς και ο Διευθυντής του Πολιτικού Γραφείου του Αναπληρωτή Υπουργού κ. Βασίλης Μαστρογιάννης.

Από πλευράς Φυσικής Ηγεσίας παρευρέθησαν, ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγος Δημήτριος Τσακνάκης, ο Υπαρχηγός του Σώματος, Αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Τσουβάλας,

Παρέστησαν επίσης εκπρόσωποι της Ζ’ Μοίρας Αμφίβιων Καταδρομών (Μ.Α.Κ.) και της Σχολής Αλεξιπτωτιστών (ΣΧ.ΑΛ.) του Στρατού Ξηράς, της 31ης Μοίρας Επιχειρήσεων Έρευνας και Διάσωσης (Μ.Ε.Ε.Δ.) της Πολεμικής Αεροπορίας καθώς και της Μονάδας Υποβρυχίων Αποστολών (Μ.Υ.Α.) του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής.

Παράλληλα παρευρέθη εκπρόσωπος του Δήμου Μαρκοπούλου Μεσογαίας Αττικής, εκπρόσωποι συνδικαλιστικών Φορέων της Ελληνικής Αστυνομίας και συγγενείς των επιτυχόντων αστυνομικών.08072015-ekam017

Μετά το πέρας της τελετής οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν σειρά εξειδικευμένων ασκήσεων και επιδείξεων κλιμακούμενης δυσκολίας, από επίλεκτες Ομάδες της Ε.Κ.Α.Μ., με τη συνδρομή ελικοπτέρου της Υπηρεσίας Εναερίων Μέσων της Ελληνικής Αστυνομίας, όπως διαβάζουμε στο veteranos.gr.

Οι ασκήσεις και οι επιδείξεις εκτελέστηκαν με τρόπο υποδειγματικό και επιβεβαίωσαν, σε απόλυτο βαθμό, το υψηλό επιχειρησιακό επίπεδο της Ε.Κ.Α.Μ.

Σχετικές ειδήσεις