Η ΠΡΙΟΝΟΚΟΡΔΕΛΑ

Η πυρηνική δοκιμή των ΗΠΑ προκαλεί τη Ρωσία

Η πυρηνική δοκιμή των ΗΠΑ προκαλεί τη Ρωσία

Την 1η Ιουλίου 2015 η αμερικανική Εθνική Υπηρεσία Πυρηνικής Ασφάλειας και η Πολεμική Αεροπορία των ΗΠΑ διεξήγαγαν μια δοκιμή πτήσης μίας ανενεργής πυρηνικής βόμβας B61-12 στη Νεβάδα.

H πρόσφατη πυρηνική δοκιμή βόμβας των ΗΠΑ είναι μια πρόκληση, δήλωσε ο Ρώσος αναπληρωτής υπουργός Άμυνας Ανατόλι Αντόνοφ.

«Οι δράσεις της αμερικανικής πλευράς στην τρέχουσα κατάσταση είναι ανοιχτά προκλητικές και αντίθετες προς την εκφρασμένη επιθυμία της Ουάσιγκτον για τον πλήρη πυρηνικό αφοπλισμό», είπε στους δημοσιογράφους ο Αντόνοφ.

«Ειδικότερα, η δοκιμή πραγματοποιήθηκε χρησιμοποιώντας ένα μαχητικό-βομβαρδιστικό F-15E. Αυτό οδηγεί στο συμπέρασμα ότι η δοκιμή πραγματοποιήθηκε με σκοπό να εξεταστεί η δυνατότητα χρησιμοποίησης της πυρηνικής βόμβας B61-12 με μαχητικά-βομβαρδιστικά του ΝΑΤΟ που σταθμεύουν στην Ευρώπη», είπε ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα ξεκίνησε τη θητεία του στο πλαίσιο μιας πολιτικής «πυρηνικά μηδέν», έναν στόχο να απαλλάξει τον κόσμο εντελώς από τα πυρηνικά όπλα.

Το 2010, η κυβέρνηση Ομπάμα εξασφάλισε διμερείς μειώσεις των πυρηνικών όπλων ΗΠΑ –Ρωσίας σύμφωνα με τη συνθήκη New Start, με στόχο τη μείωση του οπλοστασίου των δύο πλευρών σε 2.000 υπάρχοντα πυρηνικά όπλα από το 2018.

πηγη Η ΡΩΣΙΑ ΤΩΡΑ

Σχετικές ειδήσεις