Η ΠΡΙΟΝΟΚΟΡΔΕΛΑ

Ασκήσεις ρώσων σαμποτέρ του στόλου Μαύρης Θάλασσας

Ασκήσεις ρώσων σαμποτέρ του στόλου Μαύρης Θάλασσας

Μέρος του ρωσικού πολεμικού ναυτικού, του Στόλου της Μαύρης Θάλασσας, άρχισαν ασκήσεις σε μεθόδους σαμποτάζ και άμυνας στον Εύξεινο Πόντο.

Αυτό ανέφερε εκπρόσωπος του υπουργείου Άμυνας , με αρμοδιότητα τη Διοίκηση του Πολεμικού Ναυτικού, Ιγκόρ Ντουγκάλο, σύμφωνα με το Ria Novosti.

“Στο πρώτο στάδιο της άσκησης ακολουθούνται ειδικοί τύποι δραστηριοτήτων για την ασφάλεια του πολεμικού ναυτικού, στην οποία λαμβάνουν μέρος τμήματα του στόλου της Μαύρης Θάλασσας υπό την ηγεσία του Αρχιστρατήγου του Ρωσικού Ναυτικού, ναυάρχου Βλαντίμιρ Κορολέφ”.

Το δημοσίευμα επισημαίνει ότι η άσκηση γίνεται αποκλειστικά από τμήματα σαμποτέρ του ρωσικού ναυτικού καθώς και τμήματα ενίσχυσης της άμυνας των ναυτικών δυνάμεων, με βασικό στοιχείο τις ακτές αλλά και τα θαλάσσια ύδατα της Μαύρης Θάλασσας.

Νωρίτερα, είχε αναφερθεί ότι από τις 11 έως τις 13 Αυγούστου, οι μάχιμες μονάδες το στόλου της Μαύρης Θάλασσας θα πραγματοποιήσουν ασκήσεις για την απόκρουση επιθέσεων υποβρύχιων σαμποτέρ, όπως διαβάζουμε στο Βαλκανικό Περισκόπιο.

Σχετικές ειδήσεις