ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Γιάννης Βαρουφάκης: Συνελήφθη ο 19χρονος για τον ξυλοδαρμό του

Γιάννης Βαρουφάκης: Συνελήφθη ο 19χρονος για τον ξυλοδαρμό του
Eurokinissi / φωτογραφία αρχείου

Ο 19χρονος που επιτέθηκε στον κ. Βαρουφάκη ταυτοποιήθηκε και συνελήφθη στο κέντρο της Αθήνας. Είναι παλιός γνώριμος των Αρχών.

Συνελήφθη στο κέντρο της Αθήνας ο 19χρονος που είχε προσαχθεί για τον ξυλοδαρμό του γραμματέα του κόμματος ΜεΡΑ25 Γιάνη Βαρουφάκη.

Ο 19χρονος ταυτοποιήθηκε και συνελήφθη από την Ασφάλεια Αττικής κατόπιν σχετικού εντάλματος σύλληψης. Πρόκειται για νεαρό Έλληνα που κατηγορείται για επίθεση σε βάρος του κ. Βαρουφάκη στα Εξάρχεια το βράδυ της Παρασκευής (10/3).

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 19χρονος ανήκει σε ομάδα του αντιεξουσιαστικού χώρου και έχει προσαχθεί και στο παρελθόν μετά από επεισόδια στα Εξάρχεια. Μάλιστα, την ώρα της επίθεσης, φαίνεται σε βίντεο να μπαίνει στο μαγαζί όπου δειπνούσε ο κ. Βαρουφάκης και στη συνέχεια και να βγαίνει μαζί του.

Υπενθυμίζεται ότι προχθές (12/2) οδηγήθηκε στον εισαγγελέα και ο 17χρονος που φέρεται να εμπλέκεται στην επίθεση. Ο 17χρονος σύμφωνα με πληροφορίες από την ΕΛ.ΑΣ, είναι γνωστός των αρχών, καθώς έχει απασχολήσει και στο παρελθόν με συμμετοχή σε επεισόδια. Η σύλληψή του, έγινε το μεσημέρι του Σαββάτου στο σπίτι του στο Μαρούσι.

Η πρώτη εμφάνιση του Γιάνη Βαρουφάκη με σημάδια του ξυλοδαρμού

Για πρώτη φορά εμφανίστηκε ο Γιάνης Βαρουφάκης, με εμφανή τα σημάδια στο πρόσωπό του στον ΑΝΤ1 σήμερα (14/3).

Τα τραύματά του ήταν εμφανή, από την σπασμένη του μύτη και τα πρησμένα του ζυγωματικά.

Σύμφωνα με όσα ανέφερε ο βουλευτής, ο 17χρονος που κατηγορείται για κακουργήματα δεν συμμετείχε ο ίδιος στην επίθεση, αλλά ήταν ο... τσιλιαδόρος. Όπως ανέφερε ο Γιάνης Βαρουφάκης, εκείνος που τον χτύπησε ήταν γύρω στα 30 και συνέχισε να τον κλωτσά ακόμα και όταν έπεσε στο έδαφος.

Σημείωσε πως τα χτυπήματα που δέχθηκε ήταν «χειρουργικά» και πως όσο τον χτυπούσαν του φώναζαν «για να μάθεις να ψηφίζεις μνημόνια». Ο γραμματέας του ΜεΡΑ25, ερωτώμενος γιατί κυκλοφορεί χωρίς αστυνομικούς, σημείωσε πως «νιώθω φυλακισμένος όταν κυκλοφορώ με αστυνομικούς».