ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Πώς η ΕΛΑΣ «ξεδόντιασε» το καρτέλ στη Θεσσαλονίκη

Πώς η ΕΛΑΣ «ξεδόντιασε» το καρτέλ στη Θεσσαλονίκη
Intime news / Φωτογραφία αρχείου

Σε εξέλιξη μεγάλη αστυνομική επιχείρηση στη Θεσσαλονίκη - Αναμένονται νέες έρευνες σε σπίτια και επιχειρήσεις

24 Απριλίου, στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης φτάνει πλοίο από το Εκουαδόρ με 3 κοντέινερ μπανάνες. Η εταιρεία ήταν από τα Σκόπια.

Το φορτίο μεταφέρθηκε από το λιμάνι με 2 αυτοκίνητα σε αποθήκη στον Άγιο Αθανάσιο Θεσσαλονίκης, τα οποία όμως καθυστέρησαν να φύγουν. Οι άνδρες της Δίωξης έχοντας την πληροφορία ότι κάτι συμβαίνει είχαν ήδη ξεκινήσει την παρακολούθηση του δρομολογίου του εμπορευματος.

Μόλις τα αυτοκίνητα ξεκίνησαν να φύγουν τότε οι αρχές τα σταμάτησαν για έναν έλεγχο. Ανοίγοντας τις πόρτες και ψάχνοντας το εμπόρευμα βρήκαν 104 κιλά και 611 γραμμάρια κοκαΐνης.

Μέχρι στιγμής η αστυνομία έχει προχωρήσει σε 9 συλλήψεις και αναζητείται ακόμη ένας Σκοπιανός.

Έχουν γίνει 3 κατ’ οίκον έρευνες από τις οποίες κατασχέθηκαν συνολικά 101.900€ και βρέθηκαν σε σπίτι μέλους του κυκλώματος ακόμη 800 γρ. Κάνναβη και μικροποσότητα κοκαΐνης.

Τις επόμενες ώρες θα γίνουν ακόμη 6 κατ’ οίκον έρευνες και 2 έρευνες σε εταιρείες.

Η πληροφορία που φθάνει στα στελέχη της Δίωξης Ναρκωτικών είναι πως ο εγκέφαλος της υπόθεσης είναι Έλληνας και ήδη έχουν κάποια πρώτα στοιχεία για εκείνον

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ

Σε εξέλιξη βρίσκεται αστυνομική επιχείρηση από την υποδιεύθυνση Δίωξης Νακρωτικών σε περιοχές της Δυτικής Θεσσαλονίκης. Μέχρι στιγμής κατασχέθηκαν περισσότερα από 100 κιλά κοκαϊνης και πάνω από 100 χιλιάδες ευρώ, ενώ συνελήφθησαν 9 άτομα - μέλη της εγκληματικής οργάνσης μεταξύ των οποίων και αρχηγικό μέλος αυτής.

Θα ακολουθήσει νεότερη ενημέρωση.

Σχετικές ειδήσεις