Ο ΚΥΚΛΟΣ ΤΟΥ ΑΙΜΑΤΟΣ ΔΕΝ ΚΛΕΙΝΕΙ ΕΔΩ - Η ΑΠΟΦΥΛΑΚΙΣΗ ΠΟΥ ΘΑ «ΑΝΑΚΑΤΕΨΕΙ ΤΗΝ ΤΡΑΠΟΥΛΑ»

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Διπλή εκτέλεση στον Κορυδαλλό: Ανοίγουν τα στόματα μέσα στη μαφία - Τα τρία σενάρια για το κίνητρο

Διπλή εκτέλεση στον Κορυδαλλό: Ανοίγουν τα στόματα μέσα στη μαφία - Τα τρία σενάρια για το κίνητρο
Το όχημα των εκτελεστών λίγο πριν προσεγγίσουν τους στόχους τους

Ποιο ήταν το κίνητρο για τη διπλή δολοφονία στον Κορυδαλλό; Εκτέλεση  - μήνυμα προς τους προδότες της νύχτας; Εκτέλεση για να μειωθεί η πίτα στο λαθρεμπόριο καυσίμων; Ή μήπως μια εκτέλεση για όσους πιστεύουν ότι είναι... ασφαλείς και δυνατοί στους κόλπους της μαφίας; 

Αυτά τα τρία σενάρια βρίσκονται στο τραπέζι του ανθρωποκτονιών. Το κίνητρο του ηθικού αυτουργού είναι αυτό που θα δώσει την κατεύθυνση για την έρευνα της ασφάλειας.

Στους κόλπους της μαφίας τα στόματα αρχίζουν και ανοίγουν. Άνθρωποι της νύχτας που γνωρίζουν πρόσωπα και καταστάσεις δεν αποκλείουν η εκτέλεση στον Κορυδαλλό να είναι μια "εκτέλεση τιμής" από πρόσωπο που ήταν κοντά σε δυο σκληρούς άνδρες της νύχτας που σκοτώθηκαν και οι δυο από σφαίρες εκτελεστών. Ίσως κάποιοι, για τις δυο αυτές εκτελέσεις, θεωρούν υπεύθυνους τους δυο άνδρες του Κορυδαλλού. Εκτιμούν ότι πιθανότατα τους ...ξέφυγαν λάθος πληροφορίες.

Ο Ρ.Β και ο Μ.Δ ήταν πρωτοπαλίκαρα προσώπων που σεβόταν η νύχτα όπως και η φυλακή. Μετά την εκτέλεσή τους ορισμένοι συνδυάζουν κινήσεις, επαφές και ...μυστηριώδη νεύματα και εκτιμούν ότι ίσως αυτό είναι ένα πιθανό σενάριο.
Ωστόσο, η έρευνα της ασφάλειας κινείται κυρίως προς το χρήμα όπως επίσης και προς την επικράτηση προσώπων στη νύχτα.

Το ένα από τα δύο θύματα, ο άνδρας που κατηγορείται για την ανθρωποκτονία του οπαδού το 2007, το τελευταίο διάστημα είχε μεγάλη δύναμη στα χέρια του την οποία απέκτησε σταδιακά και κυρίως όσο ήταν στο πλευρό ισχυρού της νύχτας. Βενζινάδικα, επιχειρήσεις και καταλύματα σε κοσμοπολίτικο νησί. "Αυτόν θα τον αφήσετε για μένα, χάνει τον έλεγχο", ήταν τα λόγια ενός άνδρα που όπως λέει η πιάτσα είχε βάλει στο μάτι τον νεαρό ωστόσο φαίνεται πως τον πρόλαβαν άλλοι.

Ο συγγενής του που ήταν μαζί του εκείνο το βράδυ, από κάποιους θεωρήθηκε παράπλευρη απώλεια όμως οι κινήσεις του εκτελεστή μόνο αυτό δεν έδειξαν. Ο Μ.Δ ήξερε πολλά. Ήταν απειλή γι' αυτό και ο εκτελεστής αφού τον σκότωσε, στη συνέχεια έσκυψε από πάνω του ώστε να επιβεβαιώσει ότι η αποστολή εξετελέσθη. Φυσικά ο κύριος στόχος ήταν ο Ρ.Β ο οποίος και δέχθηκε τις περισσότερες σφαίρες από απόσταση αναπνοής.

Οι εκτελεστές, οι οποίοι κατάφεραν μέσα σε λίγα λεπτά να... εξολοθρεύσουν δύο στόχους φαίνεται πως ήταν επαγγελματίες χωρίς αυτό να σημαίνει ότι πρόκειται για αλλοδαπούς. Δεν αποκλείεται να μιλάμε για Έλληνες, μέλη πρώην ισχυρής ομάδας που προσπαθεί να ανακάμψει ή για νεοεισερχόμενα μέλη στη μαφία που προσπαθούν να αποδείξουν τα... γρήγορα αντανακλαστικά τους.

Όσο για την τιμή του συμβολαίου; Περίπου 10.000 ευρώ, εκεί κυμαίνεται πλέον το ποσό για μια εκτέλεση, λένε όσοι γνωρίζουν.

Από εκείνο το βράδυ της εκτέλεσης στον Κορυδαλλό κάποιοι έχουν χάσει τον ύπνο τους και αυξάνουν τα μέτρα προστασίας καθώς ο κύκλος του αίματος δεν θα σταματήσει εδω...

Όμως, η απόλυτη ανατροπή στη νύχτα φαίνεται πως θα έρθει σε λίγο καιρό, ακόμα και μέσα στο καλοκαίρι και αυτό θα συμβεί όταν βαρυποινίτης θα λάβει στα χέρια του το χαρτί της αποφυλάκισης και θα βγει στον έξω κόσμο. Τότε, κάποιοι θα νιώσουν απειλή κι άλλοι θα τρέξουν στο πλευρό του για να αισθανθούν ασφάλεια.

Το ζήτημα είναι εκείνος τι θα αποφασίσει; Την ελευθερία του στο φως ή την ελευθερία του στο σκοτάδι; Ο ίδιος, μέσα απο το κελί λέει στους συγκρατούμενούς του πως για εκείνον έχει κλείσειτο κεφάλαιο της παρανομίας...

Σχετικές ειδήσεις