ΕΜΠΕΙΡΟΓΝΩΜΩΝ ΚΑΙ ΙΑΤΡΟΔΙΚΑΣΤΗΣ ΑΝΑΛΥΟΥΝ ΤΙΣ ΠΤΥΧΕΣ ΤΗΣ ΦΡΙΚΩΔΟΥΣ ΥΠΟΘΕΣΗΣ

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Κως: «Είναι ένα έγκλημα που φωνάζει εκκωφαντικά» - Τι δείχνει η σορός της 27χρονης

Κως: «Είναι ένα έγκλημα που φωνάζει εκκωφαντικά» - Τι δείχνει η σορός της 27χρονης

Τα αποτελέσματα της ιατροδικαστικής έκθεσης για την άτυχη 27χρονη στην Κω θα διαβιβαστούν την Τετάρτη στον ανακριτή. Οι Αρχές αναμένουν τα αποτελέσματα των ιστολογικών και τοξικολογικών εξετάσεων για περισσότερα στοιχεία. Την ίδια ώρα ο έμπειρος ερευνητής Γιώργος Τσούκαλης αναφέρει στο Newsbomb.gr ότι τις επόμενες ώρες ή το αργότερο ημέρες θα μάθουμε τι συνέβη με κάθε λεπτομέρεια, καθώς είναι ένα έγκλημα «που φωνάζει εκκωφαντικά».

Το πόρισμα της ιατροδικαστικής εξέτασης για στοιχειοθετηθεί περαιτέρω η υπόθεση της δολοφονίας της 27χρονης Αναστάζια στην Κω, αναμένουν τόσο οι Αρχές όσο και η οικογένειά της, που ζητά δικαιοσύνη. Η πρώτη εκτίμηση του ιατροδικαστή είναι πως πρόκειται για ασφυξία ως αιτία θανάτου, χωρίς να μπορεί να προσδιοριστεί το μέσο με το οποίο προκλήθηκε, εάν δηλαδή ο δράστης στραγγάλισε με τα χέρια του την άτυχη κοπέλα ή χρησιμοποίησε κάποιο άλλο όργανο, όπως π.χ. κάποιο σχοινί.

Όπως σημειώνουν αστυνομικές πηγές, δεν έχει απαγγελθεί ακόμα κατηγορία για ανθρωποκτονία, παρόλο που ο 32χρονος από το Μπαγκλαντές κρατείται ως βασικός ύποπτος. Ο Μπαγκλαντεσιανός πρόκειται να απολογηθεί την Τετάρτη 21 Ιουνίου, ενώ επιμένει πως δεν έχει καμία σχέση με τον θάνατο της κοπέλας. Μέχρι στιγμής οι κατηγορίες που του έχουν απαγγελθεί είναι αυτές της αρπαγής και της γενετήσιας πράξης με άτομο ανίκανο προς αντίσταση, αφού ο ίδιος ομολόγησε ότι ήρθε σε ερωτική επαφή με την κοπέλα ενώ ήταν μεθυσμένη.

Ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Νοτιοανατολικής Αττικής, Γιώργος Καλλιακμάνης, εξήγησε πως υπάρχουν κάποια κενά στη δικογραφία σχετικά με την τέλεση του ειδεχθούς εγκλήματος. Μάλιστα, για τον λόγο αυτό κλήθηκε για συμπληρωματική κατάθεση ο σύντροφος της 27χρονης. Παράλληλα, τόνισε ότι οι απαντήσεις θα δοθούν από τα αποτελέσματα της εξέτασης της σορού της νεαρής.

Οι έρευνες εστιάζονται τώρα στα αποτελέσματα των ιστολογικών και τοξικολογικών εξετάσεων, από τα οποία οι αστυνομικοί ευελπιστούν ότι θα προκύψουν στοιχεία για το ποιος (ή ποιοι) είναι οι δράστες της δολοφονίας.

Όπως επεσήμανε στο Newsbomb.gr έγκριτος επιστήμονας ειδικός σε θέματα ιατροδικαστικής, «το έργο της ιατροδικαστικής επιστήμης είναι πάρα πολύ δύσκολο, ειδικά τώρα το καλοκαίρι, καθώς η σήψη γίνεται ταχύτερα και αλλοιώνεται το χρώμα των ιστών». Ο ειδικός τόνισε πως σε τέτοιες περιπτώσεις το μόνο επιστημονικώς αδιάσειστο στοιχείο για τον στραγγαλισμό είναι το κάταγμα του υοειδούς οστού.

Όσον αφορά τα αποτυπώματα που ειπώθηκε ότι βρέθηκαν πάνω στη σορό, είναι επίσης πολύ δύσκολα να αξιολογηθούν, λόγω της σήψης. Τα ευρήματα που μπορούν να αξιολογηθούν είναι οι κακώσεις, κυρίως εκείνες που είναι εμφανείς, όπως το κάταγμα του υοειδούς οστού. Κακώσεις απλές, όπως εκχυμώσεις και εκδορές είναι πολύ δύσκολο να αξιολογηθούν και να τεκμηριώσουν τον ασφυκτικό θάνατο.

Ο επιστήμονας τόνισε πως η εκδοχή του ασφυκτικού θανάτου πρέπει να εξετάζεται με πολλή προσοχή καθώς χρειάζονται αδιάσειστα στοιχεία. Πρέπει τα ευρήματα να έχουν παραμείνει αναλλοίωτα από τη σήψη. Επίσης, η κατάσταση της σορού καθιστά πολύ δύσκολο να επιβεβαιωθεί ένας βιασμός.

Ένα άλλο χαρακτηριστικό, το οποίο ενδέχεται να δώσει απαντήσεις, είναι τα ευρήματα από τις τοξικολογικές εξετάσεις. Ωστόσο, και αυτά μπορούν να τεθούν υπό αμφισβήτηση δεδομένου ότι κατά τη σήψη ο οργανισμός παράγει ενδογενώς αλκοόλη, επομένως τα ποσοστά δεν θα είναι ακριβή. Υπάρχει όμως περίπτωση οι τοξικολογικές να φέρουν στην επιφάνεια άλλα ευρήματα, όπως η κατανάλωση ουσιών.

Εδώ βρέθηκε η σορός της 27χρονης:

Σημείωσε, επίσης, ότι «εκείνο που μας οδηγεί στην εγκληματική ενέργεια είναι οι συνθήκες στις οποίες βρέθηκε η σορός». Σε ό,τι αφορά τον ακριβή χρόνο θανάτου, υπάρχει δυσκολία στον ακριβή προσδιορισμό του λόγω της σήψης. Ανέφερε, δε, ότι ο ένοχος θα επιβεβαιωθεί εφόσον βρεθεί DNA του πάνω στην άτυχη κοπέλα.

Όπως διευκρίνισε η Κωνσταντία Δημογλίδου, εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛ.ΑΣ, στο STAR, το μόνο προσωπικό αντικείμενο του θύματος που βρέθηκε είναι το κινητό της τηλέφωνο, το οποίο εξετάζεται ενδελεχώς στα εγκληματολογικά εργαστήρια της ΓΑΔΑ, τόσο για δακτυλικά αποτυπώματα και DNA, όσο και για τυχόν χρήσιμα δεδομένα μέσα από τη συσκευή.

Επίσης, στα εγκληματολογικά εργαστήρια έχουν μεταφερθεί και κάποια νέα στοιχεία που προέκυψαν από τη χθεσινή ιατροδικαστική εξέταση της σορού της άτυχης Πολωνής, και μέχρι το βράδυ αναμένονται χρήσιμα πορίσματα. Τα πορίσματα αυτά θα είναι αύριο σε γνώση του ανακριτή.

Γιώργος Τσούκαλης: Ένα έγκλημα «που φωνάζει εκκωφαντικά»

Ο εμπειρότατος ιδιωτικός ερευνητής Γιώργος Τσούκαλης δίνει το στίγμα της υπόθεσης στο Newsbomb.gr, τονίζοντας ότι πρόκειται για ένα έγκλημα «που φωνάζει εκκωφαντικά», εννοώντας ότι τα στοιχεία είναι αδιάσειστα σχετικά με το ποιος ήταν ο δράστης της δολοφονίας, αλλά και το εάν είχε συνεργό.

«Είναι μια υπόθεση που από την πρώτη στιγμή φώναζε εκκωφαντικά. Έχουμε μια κοπέλα που στέλνει μήνυμα στο σύντροφό της που λέει ότι θα τη φέρει κάποιος με το μηχανάκι. Ο άνθρωπος αυτός εντοπίζεται. Μετά αμέσως βγάζει εισιτήρια για να δει το ανήψι του που ήρθε στη ζωή στην Ιταλία. Ένα τέτοιο γεγονός, δεν το μοιράστηκε με κανέναν φίλο του ή συνάδελφό του, στη δουλειά, το οποίο είναι επίσης περίεργο.
Μάλιστα έβγαλε εισιτήριο την τελευταία στιγμή, που είναι και πιο ακριβό», ανέφερε αρχικά.

Παράλληλα, σημείωσε πως «στην πρώτη του κατάθεση, ο ύποπτος λέει για ερωτική συνεύρεση με το θύμα και ήταν σε κατάσταση ζάλης. Τον βρίσκουν οι αστυνομικοί και τον ρωτάνε από που είναι οι αμυχές, στην αρχή λέει δεν θυμάται, μετά λέει κάτι για κόψιμο χόρτων. Πρόκειται για ακόμη μια αντίφαση, διότι τον τελευταίο καιρό ο Μπαγκλαντεσιανός δεν δούλευε και το μόνο που έκανε ήταν διακίνηση ουσιών».

Σε ό,τι αφορά στο θέμα του βιντεοληπτικού υλικού ο κ. Τσούκαλης είπε: «Πάμε στο θέμα των καμερών. Φάνηκε, από κάμερες διπλανού σπιτιού του δράστη, ότι μπήκε μαζί με την κοπέλα, κι άλλους ομοεθνείς τους, ενώ μετά βγαίνουν όλοι εκτός από την κοπέλα. Τι συνέβη… Πώς βρέθηκε εκεί η κοπέλα και κυρίως πώς εξήλθε; Αυτό δείχνει ότι υπήρχε συνεργάτης ή συνεργός στη δολοφονία, για τη μεταφορά της σορού, η οποία έγινε πιθανότατα από άλλο σημείο, που δεν φαινόταν από κάμερες. Ο βασικός ύποπτος έχει μηχανάκι, πως θα το έκανε μόνος του; Άρα υπάρχει συνεργός….
Σημαντικό στοιχείο επίσης είναι τα μηνύματα που έστειλε το θύμα στον σύντροφό της, "έλα να με πάρεις από εδώ δεν αισθάνομαι καλά". Πιθανότατα, κατάλαβε ότι θα τη βίαζαν και καλούσε τον σύντροφό της να πάει να τη βρεί. Το κινητό στη συνέχεια βρέθηκε σε εγκαταλελειμμένο χωρίς την κάρτα sim ώστε να μην υπάρχουν τα στοιχεία και τα μηνύματα. Πάνω στον πανικό, ένας άνθρωπος που έχει διαπράξει τέτοιο έγκλημα, εύκολα κάνει το λάθος να το πετάξει όπου να 'ναι. Τέλος, η σορός βρέθηκε γυμνή, επομένως το σενάριο βιασμού ευσταθεί όλο και περισσότερο.»

Ο έμπειρος και βραβευμένος ιδιωτικός ερευνητής καταλήγει ότι η εκτίμησή του θα επιβεβαιωθεί άμεσα και ότι πολύ σύντομα θα μάθουμε τα πάντα με κάθε λεπτομέρεια.

«Γι' αυτό λέω ότι είναι μια υπόθεση που φωνάζει εκκωφαντικά και τα στοιχεία είναι αδιάψευστα. Από τα εγκληματολογικά στοιχεία και την άρση του απορρήτου θα φανούν όλα αυτά, όπως και το ποιοι άλλοι βρέθηκαν εκεί από το στίγμα της κεραίας. Πιστεύω απόλυτα ότι τις επόμενες ώρες ή μέρες θα μάθουμε επακριβώς τι συνέβη… Άλλωστε, το κλιμάκιο της ΕΛ.ΑΣ. που έχει μεταβεί εκεί κάνει τη δουλειά του άριστα».

20-11-26-image-64918cff8aab7.jpg
Γιώργος Τσούκαλης

Τα κενά στην υπόθεση δολοφονίας της 27χρονης και ο ρόλος του συντρόφου της

Η σορός της άτυχης Αναστάζια μπορεί να βρέθηκε στην Κω, ωστόσο πολλά είναι τα ερωτηματικά γύρω από τη δολοφονία της.

Κάποια μηνύματα που εντοπίστηκαν στο κινητό της κοπέλας προκάλεσαν απορίες για τις σχέσεις του ζευγαριού το τελευταίο διάστημα και για το κατά πόσο ο 32χρονος ήταν γνωστός τους και είχαν επαφές μαζί του και στο παρελθόν.

Η κοπέλα φαίνεται να έχει εκφράσει στον σύντροφό της τους φόβους της, δηλαδή ότι κάτι δεν πάει καλά και δεν νιώθει άνετα στο σπίτι του 32χρονου όπου βρισκόταν και του είχε δώσει και το στίγμα σε ποιο σημείο ακριβώς ήταν.

Οι αστυνομικοί εξετάζουν αν ο σύντροφος συνδέεται με τον δολοφόνο, όπως ανέφερε ο κ. Καλλιακμάνης. «Αν δεν έχει σχέση με τον δολοφόνο, δεν υπάρχει ζήτημα. Τι σχέση είναι αυτή, από τη στιγμή που η κοπέλα είχε πιεί λίγο παραπάνω και του στέλνει μηνύματα ότι δεν αισθάνεται καλά και εκείνος δεν κινητοποιείται αμέσως; Έστω και μεθυσμένη να ήταν, θα πήγαινε στο σπίτι ενός αγνώστου; Πόσο πιθανό είναι αυτό; Κι αν πήγαινε για αλισβερίσι για ουσίες, πώς το έμαθε; Πήγε και της είπε "πουλάω ουσίες";»

Τόσο η μητέρα της Αναστάζια όσο και ο σύντροφός της ετοιμάζονται να αποχωρήσουν από το νησί, με την ΕΛΑΣ να το επιτρέπει στον τελευταίο, αφού δεν είναι ύποπτος για τη δολοφονία της 27χρονης. Ζήτησαν, ωστόσο, και στους δύο να παραμείνουν στη διάθεσή τους εφόσον και όταν τους ζητηθεί.

Ο 28χρονος Πολωνός σύντροφος της Αναστάζια κλήθηκε τις προηγούμενες ημέρες να δώσει καταθέσεις στην Αστυνομία αρκετές φορές και μάλιστα χθες εξετάστηκε για αρκετές ώρες. Κατάθεση έδωσε και η μητέρα της νεαρής κοπέλας.

Ο νεαρός Πολωνός, όπως διευκρινιστηκε αρμοδίως, δεν είναι ύποπτος για τη δολοφονία της Αναστάζια, ωστόσο κλήθηκε να δώσει εξηγήσεις για κάποιες αρχικές του καταθέσεις σε σχέση με το κατά πόσο το ζευγάρι γνώριζε τον ύποπτο Μπαγκλαντεσιανό (ο οποίος περιστασιακά εργαζόταν και στο ξενοδοχείο που εργάζονταν και εκείνοι) αλλά και για κάποια SMS που φέρεται να του είχε στείλει η φίλη του το βράδυ της Δευτέρας.

Σχετικές ειδήσεις