ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Ρέθυμνο: Χειροπέδες σε αλλοδαπό για κλοπές

Ρέθυμνο: Χειροπέδες σε αλλοδαπό για κλοπές

Ρέθυμνο: Στην κατοχή του δράστη βρέθηκαν ηλεκτρονικές συσκευές, τιμαλφή και χρηματικό ποσό, τα οποία θα αποδοθούν στους κατόχους τους, καθώς και πλαστό δελτίο ταυτότητας αλλοδαπού.

Χειροπέδες πέρασαν οι αστυνομικές Αρχές σε έναν αλλοδαπό που προέβησαν οι αρχές στο Ρέθυμνο για διακεκριμένες κλοπές, απάτη και πλαστογραφία, ενώ εξιχνίασαν και 7 περιπτώσεις κλοπών (2 απόπειρες και 5 τετελεσμένες).

Ο συγκεκριμένος άνδρας είχε αφαιρέσει ηλεκτρονικά είδη, τιμαλφή και χρήματα συνολικής αξίας άνω των 15.500 ευρώ από ξενοδοχεία, οικίες και καταστήματα στην ευρύτερη περιοχή του Ρεθύμνου.

Συγκεκριμένα, κατά τις μεταμεσονύκτιες ώρες χθες, από δωμάτιο ξενοδοχείου σε περιοχή του δήμου Ρεθύμνου κλάπηκαν ηλεκτρονικές συσκευές και τιμαλφή αξίας 6.300 ευρώ, καθώς και το χρηματικό ποσό των 1600 ευρώ. Το ίδιο χρονικό διάστημα από επιχείρηση στην ίδια περιοχή, αφαιρέθηκε το χρηματικό ποσό των 400 ευρώ.

Από την έρευνα, προανάκριση και αξιοποίηση στοιχείων της Ασφάλειας Ρεθύμνου, προέκυψε ότι τις κλοπές είχε πραγματοποιήσει 40χρονος αλλοδαπός, ο οποίος ευθύνεται και για δύο κλοπές και δυο ακόμα απόπειρες κλοπής από ξενοδοχεία και επιχειρήσεις κατά το χρονικό διάστημα από τις 15 έως τις 25 Ιουλίου. Επίσης, ανακοινώνεται πως από τη δακτυλοσκοπική εξέταση του αλλοδαπού (ο οποίος χρησιμοποιούσε ψευδή στοιχεία ταυτότητας) εξιχνιάσθηκε μία ακόμα κλοπή σε επιχείρηση που τελέσθηκε στις 19.01.2023.

Συνολικά, ο αλλοδαπός έχει αφαιρέσει ηλεκτρονικές συσκευές και τιμαλφή συνολικής αξίας 11.790 ευρώ, το χρηματικό ποσό των 4.000 ευρώ, ενώ είχε πραγματοποιήσει συναλλαγές σε επιχειρήσεις με χρήση τραπεζικών καρτών ύψους 977 ευρώ.

Στην κατοχή του βρέθηκαν ηλεκτρονικές συσκευές, τιμαλφή και χρηματικό ποσό, τα οποία θα αποδοθούν στους κατόχους τους, καθώς και πλαστό δελτίο ταυτότητας αλλοδαπού.

Η προανάκριση συνεχίζεται από την υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρεθύμνης.