ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

«Δράκος των Εξαρχείων»: Η αδράνεια του τμήματος ασφαλείας Ωρωπού - Γιατί δεν ήταν καταζητούμενος

«Δράκος των Εξαρχείων»: Η αδράνεια του τμήματος ασφαλείας Ωρωπού - Γιατί δεν ήταν καταζητούμενος

Νέα στοιχεία για την υπόθεση του «Δράκου των Εξαρχείων»

Νέες αποκαλύψεις έρχονται στο φως της δημοσιότητας σχετικά με την υπόθεση του «Δράκου» των Εξαρχείων και τον λόγο για τον οποίο δεν ήταν καταζητούμενος.

Το ρεπορτάζ του MEGA και του αστυνομικού συντάκτη Βασίλη Λαμπρόπουλου αποκαλύπτει την αδράνεια του Τμήματος Ασφάλειας Ωρωπού σχετικά με τον 23χρονο Σύρο, ο οποίος κατηγορείται για σεξουαλικές επιθέσεις στο κέντρο της Αθήνας και είχε δηλώσει ότι διέμενε στη δομή φιλοξενίας Μαλακάσας, ωστόσο όπως αποδεικνύεται δεν έμενε ποτέ εκεί, ούτε είχε παρουσιαστεί στο συγκεκριμένο κέντρο υποδοχής.

Μάλιστα, σύμφωνα με τον δημοσιογράφο, το ίδιο ΚΥΤ έχουν δηλώσει ως τόπο διαμονής άλλοι 40 αλλοδαποί, οι οποίοι είχαν περιοριστικούς όρους, οι 33 από τους οποίους έχουν εξαφανιστεί και δε δίνουν το παρών, ενώ τα ίχνη του 23χρονου χάθηκαν τον Ιούλιο του 2021.

Να σημειωθεί ότι το Τμήμα Ασφαλείας του Ωρωπού είχε ειδοποιήσει με έγγραφο τις δικαστικές αρχές με 3-4 μήνες καθυστέρηση για την εξαφάνιση του 23χρονου Σύρου, έγγραφο που εστάλη στις 21 Νοεμβρίου 2021 και στο οποίο δεν αναφερόταν μόνο ο συγκεκριμένος αλλά και άλλοι αλλοδαποί.

Παράλληλα, οι δικαστικές αρχές, σύμφωνα πάντα με το MEGA, κατακλύζονται από τέτοιες ειδοποιήσεις αλλά σπάνια αντιδρούν και μόνο αν πρόκειται για κάτι έκτακτο, με αποτέλεσμα ο 23χρονος να κυκλοφορεί ελεύθερος και να μην είναι καταζητούμενος.