ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Κλεμμένο από τη Νέα Ιωνία και με πλαστές πινακίδες το όχημα που βρέθηκε στο Παλαιό Φάληρο

Κλεμμένο από τη Νέα Ιωνία και με πλαστές πινακίδες το όχημα που βρέθηκε στο Παλαιό Φάληρο
Το σημείο όπου εντοπίστηκε το κλεμμένο όχημα στο Παλαιό Φάληρο
Newsbomb.gr/Χάρης Γκίκας

Ένα καλάσνικοφ, μπιτόνι με εύφλεκτο υλικό και ένα κράνος εντοπίστηκαν μέσα στο όχημα που βρέθηκε παρατημένο στο Παλαιό Φάληρο

Συναγερμός σήμανε στις αρχές το μεσημέρι της Παρασκευής για ένα κλεμμένο όχημα με βαρύ οπλισμό στο εσωτερικό του, το οποίο εντοπίστηκε στην περιοχή του Παλαιού Φαλήρου, όπου βρισκόταν σταθμευμένο για διάστημα μεγαλύτερο των δύο εβδομάδων.

Το όχημα είχε κλαπεί από τη Νέα Ιωνία, με την κλοπή να έχει δηλωθεί από τον Σεπτέμβριο, ενώ οι πινακίδες του ήταν πλαστές, όπως και ο αριθμός πλαισίου. Εντός του οχήματος βρέθηκαν ένα κράνος, ένα καλάσνικοφ και ένα μπιτόνι με εύφλεκτο υλίκό, ενώ στο σημείο κλήθηκαν και πυροτεχνουργοί για να ελέγξουν εάν υπήρχαν εκρηκτικά.

Φωτογραφία από το σημείο όπου εντοπίστηκε το κλεμμένο όχημα με τον βαρύ οπλισμόNewsbomb.gr/Χάρης Γκίκας

Η αστυνομία που κλήθηκε από κάτοικο της περιοχής έσπευσε στο σημείο με ισχυρές δυνάμεις διενεργώντας εκτεταμένη έρευνα στο όχημα, με την συνδρομή και εκπαιδευμένου σκύλου.

*Φωτορεπορτάζ Newsbomb.gr: Χάρης Γκίκας

Σύμφωνα με υπάλληλο παιδικού σταθμού, ο οποιός βρίσκεται δίπλα στο σημείο που εντοπίστηκε το όχημα, «μία γειτόνισσα κάλεσε την αστυνομία, επειδή έκανε εντύπωση σε όλη τη γειτονιά, ότι για δεύτερη εβδομάδα το όχημα ήταν εκεί. Παρατηρήσαμε ότι δεν είχε μετακινηθεί. Αρχικά ήρθε η Άμεση Δράση, κάλεσαν τον ιδιοκτήτη, ήρθε, ήρθε η ασφάλεια, το έλεγξαν και ήρθε και η σήμανση. Είχε κλαπεί από τη Νέα Ιωνία από ότι είπε ο ιδιοκτήτης».

Η ίδια συμπλήρωσε ότι οι άνδρες της ασφάλειας που βρέθηκαν στο σημείο «έδειξαν κάποιες φωτογραφίες στο κινητό, με κάποιους σεσημασμένους στην περιοχή, τους έδειξαν στη γειτόνισσα, σε περίπτωση που είχαμε δει κάποιον στη γειτονιά, ή αναγνωρίζαμε κάποιον».

Άλλος γείτονας δήλωσε στους δημοσιογράφους: «Το βλέπαμε παρατημένο, μας έκανε εντύπωση δεν το ήξερε κανένας αυτό το αυτοκίνητο. Μία κυρία πήρε τηλέφωνο την αστυνομία, μάλλον το έφεραν βράδυ το αυτοκίνητο. Είχαμε θέμα, δεν μπορούσαμε να παρκάρουμε. Ήρθαν πάρα πολλοί αστυνομικοί, έφεραν και έναν εκπαιδευμένο σκύλο. Μας έκανε εντύπωση 20-30 άτομα να έρθουν για το αυτοκίνητο».

Το κλεμμένο όχημα μεταφέρθηκε στα εγκληματολογικά εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ. για δακτυλικά αποτυπώματα και γενετικό υλικό, ενώ από βαλλιστική εξέταση θα περάσει το καλάσνικοφ που βρέθηκε στο εσωτερικό του οχήματος.