ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Μεσολόγγι: Νέες εξελίξεις στην εξαφάνιση του Μπάμπη Κούτσικου - «Ενδεχομένως σήμερα ποινική δίωξη»

Μεσολόγγι: Νέες εξελίξεις στην εξαφάνιση του Μπάμπη Κούτσικου - «Ενδεχομένως σήμερα ποινική δίωξη»

Μεσολόγγι: Οι έρευνες για τον εντοπισμό του Μπάμπη Κούτσικου συνεχίζονται - Σήμερα αναμένονται εξελίξεις 

Με τα 24ωρα να περνούν και τον 31χρονο Μπάμπη Κούτσικο να μην δίνει κανένα σημάδι ζωής, η οικογένειά του είναι βέβαιη πως ο άνθρωπός τους έχει πέσει θύμα εγκληματικής ενέργειας.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Newsbomb.gr, σήμερα θα υποβληθεί η δικογραφία στην εισαγγελία κι αν κριθεί οτι χρειάζεται, τότε μπορεί να εκδοθεί ένταλμα για τον 50χρονο κρεοπώλη, ο οποίος χθες το βράδυ κλήθηκε εκ νέου για κατάθεση.

«Δεν θυμάμαι, δεν ξέρω τίποτα», συνεχίζει να λέει ο ίδιος.

Επίσης, σύμφωνα με όσα ανέφερε ο ιδιωτικός ερευνητής, Γιώργος Τσούκαλης ίσως η κατάθεση του κρεοπώλη έχει μετατραπεί σε ένταλμα σύλληψης λόγω των αντιφάσεων που έχει πέσει.

Κάποιοι μάλιστα λένε ότι η εξαφάνιση του 31χρονου στο Μεσολόγγι θυμίζει υποθέσεις του μικρού Άλεξ στη Βέροια ή του Μάριου Παπαγεωργίου, καθώς δεν έχει εντοπιστεί ακόμη η σορός του ενώ άλλοι λένε ότι σύντομα - ακόμη και μέσα στην ημέρα - θα έχουμε εξελίξεις.

Το βράδυ της Τετάρτης και συγκεκριμένα λίγο μετά τις 20:00 ο κρεοπώλης κλήθηκε στην ΕΛ.ΑΣ. για νέα κατάθεση. Ο 50χρονος, που είναι και ο τελευταίος άνθρωπος που είδε τον Μπάμπη ζωντανό, κρατείται μέχρι αυτή την ώρα στο ΑΤ και ίσως οδηγηθεί τις επόμενες ώρες στον Εισαγγελέα.

Ο ίδιος φέρεται να επιμένει πως δεν γνωρίζει τίποτα, επικαλούμενος κενά μνήμης για το μοιραίο βράδυ της 4ης Ιανουαρίου. Ωστόσο, ακόμη ένα πρόσωπο «κλειδί», ο 36χρονος φίλος του, με τον οποίο είχε επικοινωνία το βράδυ της εξαφάνισης του Μπάμπη Κούτσικου, ίσως δώσει απαντήσεις σε κρίσιμα ερωτήματα των Αρχών.

Γιατί κλήθηκε ξανά στην ΕΛ.ΑΣ. ο κρεοπώλης

Οι μέχρι τώρα πληροφορίες αναφέρουν ότι υπήρξε ανατροπή στα δεδομένα με το κινητό τηλέφωνο του 50χρονου. Από την έρευνα των αστυνομικών προέκυψε ότι είχε μαζί του το κινητό του τηλέφωνο, το οποίο, ωστόσο, ήταν κλειστό. Όμως κάποια στιγμή φαίνεται πως το άνοιξε στην περιοχή όπου εξαφανίστηκαν τα ίχνη του 31χρονου.

Επίσης, από πληροφορίες που συνέλεξαν οι αστυνομικοί, προκύπτει ότι είχε και ένα δεύτερο κινητό τηλέφωνο παλιάς τεχνολογίας. Όμως το τηλέφωνο δεν εντοπίστηκε ούτε ο ίδιος ο κρεοπώλης είχε δηλώσει στις Αρχές την ύπαρξή του.

Ακόμη ένα κρίσιμο στοιχείο είναι πως διαπιστώθηκε ότι στην περιοχή εκπέμπει το επίμαχο 40λεπτο και το κινητό τηλέφωνο του 36χρονου φίλου του κρεοπώλη. Είναι το νέο πρόσωπο που έχει μπει στο «μικροσκόπιο» των αστυνομικών ερευνών.

Οι Αρχές τού πήραν το λάπτοπ και το κινητό για να εξεταστούν στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών της ΕΛ.ΑΣ. Ο φίλος του υπόπτου φέρεται να είχε διαγράψει μηνύματα που αντάλλαξε με τον κρεοπώλη, ο οποίος κάποια στιγμή φέρεται να είχε πει ότι τον πήρε τηλέφωνο για να ψάξουν μαζί τον Μπάμπη.

Πάντως, ο πρόεδρος Αστυνομικών Υπαλλήλων Ανατολικής Αττικής, Γιώργος Καλλιακμάνης, μιλώντας το πρωί της Πέμπτης για την συγκλονιστική υπόθεση, φάνηκε βέβαιος πως μόνο ένα πρόσωπο γνωρίζει πού βρίσκεται ο Μπάμπης, πιθανότατα θαμμένος. Αναφορικά με τα κίνητρα, ανέφερε πως αν εμπλέκεται μόνο ένα πρόσωπο η εγκληματική ενέργεια έγινε για τα χρήματα, όμως αν υπάρξει εμπλοκή κι άλλου ατόμου, τότε τα δεδομένα αλλάζουν.

Τα 5 πρόσωπα - «κλειδιά» στο Μεσολόγγι

Στο μεταξύ, τα πρόσωπα - «κλειδιά» μαζί με τον αγνοούμενο Μπάμπη στο Μεσολόγγι είναι πέντε. Ο 50χρονος κρεοπώλης που βρίσκεται διαρκώς στο κάδρο της μεγάλης έρευνας, ο 36χρονος φίλος του που παρέδωσε το κινητό του τηλέφωνο στην αστυνομία και η σύζυγός του, μαζί με έναν 35χρονο άντρα, που φιλοξένησε τον κρεοπώλη στην ορεινή Ναυπακτία, λίγες ώρες από τη νύχτα που χάθηκαν τα ίχνη του 31χρονου.

Και οι πέντε έχουν δεχθεί ερωτήσεις για την εξαφάνιση του 31χρονου, με τους αστυνομικούς να αξιολογούν τις απαντήσεις, σε αντιδιαστολή με τα στοιχεία που κατάφεραν να πάρουν στα χέρια τους.

Σχετικές ειδήσεις