ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

«Το παιδί είναι νεκρό, δεν θα το βρούνε», είπε ο κρεοπώλης σε συγκρατούμενό του για τον Μπάμπη

«Το παιδί είναι νεκρό, δεν θα το βρούνε», είπε ο κρεοπώλης σε συγκρατούμενό του για τον Μπάμπη

Ο κρεοπώλης παραμιλούσε στον ύπνο του και ήταν συνεχώς αναστατωμένος αναφέρει ο συγκρατούμενος του στα κρατητήρια στο Μεσολόγγι 

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες της ΕΛ.ΑΣ. για την εξαφάνιση του Μπάμπη Κούτσικου στο Μεσολόγγι, με τον 50χρονο κρεοπώλη να βρίσκεται στο μικροσκόπιο των Αρχών.

Στην εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα» μίλησε ο συγκρατούμενος του 50χρονου για όσα του είπε μέσα στα κρατητήρια του τμήματος Ασφαλείας στο Μεσολόγγι.

Σύμφωνα με τα λεγόμενα του συγκρατούμενού του, ο κρεοπώλης παραμιλούσε στον ύπνο του λέγοντας συνεχώς «τι έκανες ρε μαλ...», κάτι που του φάνηκε πολύ περίεργο και τον ρώτησε για ποιο λόγο είναι στα κρατητήρια. Τότε ο κρεοπώλης απάντησε ότι βρέθηκε στην κατοχή του ένα μαχαίρι και του φόρτωσαν έναν φόνο, αναφερόμενος στην εξαφάνιση του 31χρονου Μπάμπη.

Στη συνέχεια εξήγησε ότι «του είπα ψέματα ότι έχω σκοτώσει άνθρωπο και έχω κάνει φυλακή και άρχισε να με ρωτάει αν με είδε κανένας όταν σκότωσα, αν το είπα στην Αστυνομία και πώς είναι στις φυλακές του Κορυδαλλού».

Παράλληλα όπως είπε, ο κρεοπώλης συνεχώς του έλεγε «έμπλεξα» και φαινόταν ανήσυχος, ενώ η τελευταία του κουβέντα ήταν πως «Το παιδί είναι νεκρό, δεν θα το βρούνε».

Ο συγκρατούμενος αποκάλυψε ότι ο κρεοπώλης δεν ήταν ξεκάθαρος σχετικά με το πού άφησε τον Μπάμπη, καθώς του ανέφερε τρία διαφορετικά σημεία.

Η κατάθεσή του βρίσκεται στη διάθεση των Αρχών και εξετάζεται μαζί με τα υπόλοιπα στοιχεία που έχουν στη διάθεσή τους οι αστυνομικοί που έχουν αναλάβει τις έρευνες.

Μήνυση κατά αγνώστων από την μητέρα και τις αδελφές του Μπάμπη

Σύμφωνα με πληροφορίες, το μεσημέρι της Τετάρτης, ο δικηγόρος που εκπροσωπεί τη μητέρα και τις δύο αδερφές του 31χρονου αγνοούμενου, Κώστας Δημόπουλος, κατέθεσε μηνυτήρια αναφορά κατά αγνώστων για εγκληματική ενέργεια, στην εισαγγελία πρωτοδικών Μεσολογγίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η μήνυση κατατέθηκε κατά παντός υπευθύνου και τυχόν συμμέτοχου για ανθρωποκτονία με δόλο, αλλά και κατά του 50χρονου κρεοπώλη για ψευδή κατάθεση κατά εξακολούθηση.

Όπως είπε ο κ. Δημόπουλος για τον κρεοπώλη: «Μιλάμε για έναν άνθρωπο που εμπαίζει τις Αρχές που ασχολούνται με την υπόθεση. Έχει υποπέσει σε αντιφάσεις που είναι ακατονόητες με αστείες δικαιολογίες σε διάφορα χρονικά διαστήματα».

Τι «έδειξε» η κηλίδα αίματος στην βάρκα

Σε ό,τι αφορά τις έρευνες, η κηλίδα αίματος που εντοπίστηκε σε βάρκα στη λιμνοθάλασσα, και η οποία εστάλη για διερεύνηση στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών, αρχικά θεωρήθηκε ότι αποτελεί ένα πρώτο στοιχείο το οποίο θα έδινε νέα τροπή στην υπόθεση εξαφάνισης του 31χρονου Μπάμπη.

Ωστόσο φαίνεται να πρόκειται για κηλίδα αίματος που προέρχεται από πτηνό και όχι από άνθρωπο. Οι έρευνες, πάντως, στη συγκεκριμένη βάρκα έγιναν τυχαία από τους αστυνομικούς, διότι η βάρκα φαίνεται να ανήκει σε πρόσωπο γνωστό του κρεοπώλη, ο οποίος ήταν και το τελευταίο άτομο που είδε τον Μπάμπη Κούτσικο ζωντανό.

Την ίδια στιγμή οι ανακρίσεις συνεχίζονται από την αστυνομία του Μεσολογγίου με τις καταθέσεις δύο φίλων του κρεοπώλη, με τους οποίος φέρεται να είχε επικοινωνία ο 50χρονος.

Σύμφωνα με τον τεχνικό σύμβουλο της οικογένειας ο κρεοπώλης έχει υποπέσει σε αρκετές αντιθέσεις. Για παράδειγμα, ισχυρίστηκε ότι χρειάστηκε πάνω από μία ώρα για να διανύσει μια διαδρομή επτά λεπτών.

Ακόμα είπε ότι ο Μπάμπης του είπε ότι θα πάει για κυνήγι, αλλά δεν του είπε με ποιον. Ωστόσο, ο αγνοούμενος δεν ήταν ντυμένος για κυνήγι. Τέλος, ισχυρίστηκε ότι ξέχασε το κινητό του στο σπίτι, αλλά έχει σβήσει συνομιλία που είχαν για τα χρήματα που του είχε δανείσει ο Μπάμπης.

«Ο αδελφός μου είναι νεκρός»

Η αδερφή του αγνοούμενου Μπάμπη στο Μεσολόγγι δηλώνει σίγουρη πως ο άνθρωπός της έχει πέσει θύμα εγκληματικής ενέργειας.

«Ο αδερφός μου κάπου είναι που είναι νεκρός και δεν μπορούν να βρουν το σώμα του. Να βρεθεί το σώμα του θέλουμε εμείς», είπε.

Εξάλλου, το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών ενέκρινε το αίτημα του διοικητή του Τμήματος Ασφάλειας Μεσολογγίου για άρση του τραπεζικού απορρήτου στους λογαριασμούς τόσο του 50χρονου κρεοπώλη όσο και του 31χρονου Μπάμπη, επειδή ο κρεοπώλης ήταν ο τελευταίος που είδε και επικοινώνησε ο νεαρός για να ζητήσει πίσω τα 17.000 ευρώ που του είχε δανείσει.

Σχετικές ειδήσεις