ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Χρήστος Γιαλιάς: Μαφιόζικη εκτέλεση… υπογραφή από το εξωτερικό; Η ενέδρα θανάτου στο Παλαιό Φάληρο

Χρήστος Γιαλιάς: Μαφιόζικη εκτέλεση… υπογραφή από το εξωτερικό; Η ενέδρα θανάτου στο Παλαιό Φάληρο
Χάρης Γκίκας/Newsbomb.gr

Ο Χρήστος Γιαλιάς, πατέρας 3 παιδιών, ήταν γνωστός επιχειρηματίας τόσο στη χώρα μας όσο και στο εξωτερικό. Εκτός από τη πτηνοτροφική μονάδα στη Μάνδρα και το ντελικατέσεν κατάστημα στα Μελίσσια είχε ανοιχτεί και στην Αλβανία και συγκεκριμένα στην πόλη Ελμπασάν, τόπος καταγωγής της γυναίκας του, σύμφωνα με πληροφορίες που φτάνουν στο newsbomb.

Άνθρωποι που τον γνωρίζουν δηλώνουν ότι μαζί με την οικογένεια του ζούσε σε ένα σπίτι - φρούριο στη Μάνδρα Αττικής ενώ δεν ήταν λίγες οι φορές που τον έβλεπαν να μην κυκλοφορεί μόνος του αλλά με άτομα που φαίνονταν ότι βρίσκονταν δίπλα του για να του παρέχουν ασφάλεια.

Στην τοπική κοινωνία της Μάνδρας ήταν αγαπητός και τον περιγράφουν ως έναν δραστήριο άνθρωπο που εξελισσόταν συνεχώς επιχειρηματικά και που πάντα είχε στο πλευρό του τη δεύτερη σύζυγο του την Κατερίνα, στην οποία είχε μεγάλη αδυναμία, δεν είναι τυχαίο άλλωστε που η μονάδα που διατηρούσε ο επιχειρηματίας είχε το όνομα της.

Μαζί της ταξίδευε σε όλη την Ευρώπη όπως σε , Ελβετία, Αυστρία, Γερμανία, Γαλλία και Ισπανία ενώ φαίνεται πως είχαν μεγάλη αδυναμία στην Ιταλία και στη Λίμνη Κόμο.

Ο επιχειρηματίας εκτός από την ενασχόληση του με την εμπορία κρεάτων ήταν και ποδοσφαιρικός παράγοντας καθώς έχει διατελέσει πρόεδρος σε 3 ομάδες.

Η μαφιόζικη εκτέλεση σε βάρος του και πόσο μάλλον οι κινήσεις των δολοφόνων που δεν αρκέστηκαν μόνο στο να τον σκοτώσουν και να πετύχουν τον στόχο τους αλλά πυρπόλησαν και το αυτοκίνητο του ενώ το θύμα βρισκόταν στη θέση του οδηγού δείχνουν μεγάλο μένος και οδηγούν τις έρευνες του Ανθρωποκτονιών στο σενάριο των "ανοιχτών λογαριασμών" ή "ανοιγμάτων" του θύματος που ενοχλούσαν κάποιους.

Η εκτέλεση το Νοέμβριο του 2023

Το θύμα όπως αναφέρουν τα αλβανικά μέσα φέρεται να διατηρούσε επαφές με τον "Θύμιο", τον 56χρονο Αλβανό που εκτελέστηκε στο Παλαιό Φάληρο, έξω από το σπίτι του, τον Νοέμβριο του 2023. Ο συγκεκριμένος άνδρας είχε απασχολήσει τις αρχές κυρίως για διακίνηση λαθραίων τσιγάρων.

Οι αστυνομικοί του Ανθρωποκτονιών επικεντρώνουν την έρευνα τους στις επαγγελματικές δραστηριότητες του επιχειρηματία και στις επαφές που είχε. Πολύτιμα στοιχεία στην έρευνα εκτιμούν ότι θα προσφέρουν άτομα του στενού του κύκλου.

Έξι χρόνια πριν ο επιχειρηματίας είχε χάσει με βίαιο τρόπο την πρώτη σύζυγο του την οποία είχαν εκτελέσει έξω από το σπίτι της ενώ γυρνούσε από το καζίνο του Λουτρακίου τα ξημερώματα της 24ης Μαΐου του 2018. Αν και είχαν χωρίσει ο επιχειρηματίας διατηρούσε άψογες σχέσεις με εκείνη καθώς είχαν μαζί 2 παιδιά. Η έρευνα της αστυνομίας είχε δείξει ότι οι δολοφόνοι την είχαν σκοτώσει με σκοπό τη ληστεία καθώς θεωρούσαν ότι είχε μεγάλο χρηματικό ποσό στην τσάντα της.

Οι δύο υποθέσεις δεν συνδέονται μεταξύ τους.

Σχετικές ειδήσεις