ΕΛΛΑΔΑ

Δολοφονία στη Μάνδρα: Η στιγμή που φλέγεται το αυτοκίνητο του Χρήστου Γιαλιά (vid)

Δολοφονία στη Μάνδρα: Η στιγμή που φλέγεται το αυτοκίνητο του Χρήστου Γιαλιά (vid)
Χάρης Γκίκας / NEWSBOMB.GR.

Βίντεο ντοκουμέντο από το φλεγόμενο αυτοκίνητο που βρέθηκε απανθρακωμένος ο επιχειρηματίας, Χρήστος Γιαλιάς, στη Μάνδρα.

Ο επιχειρηματίας Χρήστος Γιαλιάς είναι ο άνδρας που δολοφονήθηκε εν ψυχρώ το βράδυ της Τετάρτης (07/02) στη Μάνδρα. Βίντεο ντοκουμέντο της ΕΡΤ δείχνει το αμάξι, στο οποίο βρέθηκε απανθρακωμένος ο επιχειρηματίας, να είναι τυλιγμένο στις φλόγες.

Οι δράστες επέβαιναν σε μοτοσυκλέτα κι ο συνεπιβάτης φαίνεται ότι ήταν εκείνος που «γάζωσε» τον 59χρονο οδηγό, από τη δεξιά πλευρά. Ο επιχειρηματίας δέχθηκε τουλάχιστον 15 πυροβολισμούς καθώς έχουν βρεθεί 15 τουλάχιστον κάλυκες από καλάσνικοφ, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες.

Στη συνέχεια, οι δράστες κατέβηκαν από τη μηχανή, πέταξαν στο εσωτερικό του αυτοκινήτου του θύματος το καλάσνικοφ και έβαλαν φωτιά στο όχημα, με αποτέλεσμα να απανθρακωθεί ο επιχειρηματίας.

Στην περιοχή της Πάχης Μεγάρων έχει βρεθεί καμένη μία μηχανή και οι αξιωματικοί του τμήματος Ανθρωποκτονιών που έχουν αναλάβει την έρευνα, εξετάζουν αν συνδέεται με το έγκλημα, σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ.

Ο επιχειρηματίας διέθετε προσωπική ασφάλεια, την οποία δεν την είχε μαζί του σήμερα και πιθανότατα αυτό το γνώριζαν οι δολοφόνοι του, σύμφωνα με πληροφορίες από αστυνομικές πηγές.

Όπως αναφέρουν αξιωματικοί της Ασφάλειας, ίσως έχουν χαθεί και πολύτιμα στοιχεία, καθώς η Πυροσβεστική Υπηρεσία έχει ρίξει πάρα πολύ νερό για να μπορέσει κατασβήσει τη φωτιά.

Η δολοφονία της πρώην συζύγου του, έξι χρόνια πριν

Η δολοφονία του Χρήστου Γιαλιά το βράδυ της Τετάρτης (07/02) στην Αγία Αικατερίνη Μάνδρας έχει βαθύτερες διαστάσεις, καθώς τον Μάιο του 2018 είχε δολοφονηθεί η πρώην σύζυγος του επιχειρηματία με δύο σφαίρες στο κεφάλι.

Η άτυχη γυναίκα Φρειδερίκη Καρζή ,ηλικίας 51 ετών, βρέθηκε με δύο σφαίρες στο κεφάλι στην αυλή του σπιτιού της και το περιστατικό έχει συγκλονίσει όλη τη Μάνδρα. Ο τελευταίος άνθρωπος που την είδε ζωντανή, ήταν μία φίλη της, με την οποία είχε βγει να διασκεδάσει το προηγούμενο βράδυ.

Μάλιστα, επέστρεψαν στα σπίτια τους λίγο μετά τις 04:00 τα ξημερώματα με το αυτοκίνητο της φίλης της, η οποία την άφησε έξω από την αυλή του σπιτιού της. Φαίνεται ότι εκεί είχε στήσει καρτέρι θανάτου ο άγνωστος δολοφόνος, ο οποίος την πλησίασε μόλις έφθασε στην πόρτα. Η άτυχη γυναίκα βρέθηκε σε εκείνο ακριβώς το σημείο, πεσμένη ανάσκελα, μέσα σε μία «λίμνη» αίματος από τις σφαίρες που είχε δεχθεί από πιστόλι 9 χιλιοστών.

Τους πυροβολισμούς άκουσαν γείτονες, οι οποίοι όμως δεν έδωσαν σημασία, επειδή πίστεψαν ότι έσκασε κάποιο λάστιχο αυτοκινήτου ή πως ο κρότος προήλθε από εξάτμιση μηχανής. Ομως, λίγο πριν από τις 07:00, περαστικοί είδαν το πτώμα της άτυχης γυναίκας πεσμένο μπροστά στην εξώπορτα της μονοκατοικίας και ειδοποίησαν την αστυνομία.

Από την πρώτη στιγμή, οι αστυνομικοί έψαξαν το παρελθόν της Καρζή και διαπίστωσαν ότι ήταν παντρεμένη με τον γνωστό επιχειρηματία και ποδοσφαιρικό παράγοντα Χρήστο Γιαλιά, από τον οποίο είχε χωρίσει εδώ και αρκετά χρόνια, αφού απέκτησαν δύο παιδιά.

Βρέθηκε και συνελήφθη ο δολοφόνος επτά μήνες μετά

Η εξυχνίαση της δολοφονίας της άτυχης γυναίκας έγινε μετά τη σύλληψη των δύο δραστών που λήστεψαν σούπερ μάρκετ στα Βριλλήσια Αττικής, τον Δεκέμβριο του 2018.

Ο δράστης, που είναι σεσημασμένος, μαζί με συνεργό του διέπραξαν ληστεία σε σούπερ μάρκετ, στην οδό Αναπαύσεως στα Βριλήσσια, ωστόσο, τη στιγμή που διέφευγαν, εντοπίσθηκαν από αστυνομικούς, οι οποίοι έσπευσαν στο σημείο.

Ακολούθησε ανταλλαγή πυροβολισμών, με αποτέλεσμα ο ένας δράστης να τραυματισθεί και να διακομισθεί σε νοσοκομείο και ο άλλος να συλληφθεί επί τόπου.