ΕΛΛΑΔΑ

Δολοφονία στη Μάνδρα: Ποιος ήταν ο Χρήστος Γιαλιάς που εκτέλεσαν στο αυτοκίνητό του

Δολοφονία στη Μάνδρα: Ποιος ήταν ο Χρήστος Γιαλιάς που εκτέλεσαν στο αυτοκίνητό του
Newsbomb.gr / Χάρης Γκίκας

Ένα θρίλερ εκτυλίσσεται από το βράδυ της Τετάρτης (07/02) στη Μάνδρα, μετά την άγρια δολοφονία του επιχειρηματία, Χρήστου Γιαλιά.

Ο επιχειρηματίας Χρήστος Γιαλιάς είναι το θύμα της δολοφονικής επίθεσης που σημειώθηκε απόψε (07/02) στην Αγία Αικατερίνη Μάνδρας. Ο άνδρας, ηλικίας 59 ετών, βρέθηκε απανθρακωμένος μέσα στο αυτοκίνητό του, ενώ, στο καμένο ΙΧ βρέθηκαν ένα καλάσνικοφ – το οποίο πιθανότατα ανήκει στους δράστες– και δύο κάλυκες.

Φωτορεπορτάζ: Χάρης Γκίκας

Στο «μικροσκόπιο» της ΕΛΑΣ βρίσκεται μία μηχανή και γίνεται προσπάθεια εντοπισμού από το βιντεοληπτικό υλικό.

Η δολοφονία αυτή παίρνει μεγαλύτερες διαστάσεις, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες που βλέπουν το «φως» της δημοσιότητας, στο παρελθόν είχε δολοφονηθεί η πρώην σύζυγος του Χρήστου Γιαλιά με δύο σφαίρες στο κεφάλι.

Ποιος ήταν ο Χρήστος Γιαλιάς

Ο επιχειρηματίας είχε έδρα τα Μέγαρα, όπου διέθετε εταιρείες που δραστηριοποιούνται στην εμπορία κρεάτων με εκατοντάδες εργαζόμενους, ενώ, είχε ασχοληθεί ενεργά και με τον χώρο του ποδοσφαίρου, αφού υπήρξε ιδιοκτήτης του ΑΟ Τρικάλων, της ΠΑΕ Πανελευσινιακός. Ακόμη, ήταν εκείνος που ανέκτησε την ομάδα του Μανδραϊκού.

Αλέξης Κούγιας στο Newsbomb.gr: «Αισθάνομαι σοκ, χθες το απόγευμα ήμουν σπίτι του»

Ο νομικός του εκπρόσωπος και ποινικολόγος, Αλέξης Κούγιας, έκανε λόγο για «σοκ» όταν πληροφορήθηκε την είδηση της δολοφονίας του Χρήστου Γιαλιά, ενώ, αποκάλυψε ότι χθες (06/02) βρισκόταν στο σπίτι του, στην Αγία Αικατερίνη Μάνδρας, όπου πανηγύρισαν για μία πολύ μεγάλη επαγγελματική επιτυχία του επιχειρηματία, μιλώντας στο Newsbomb.gr.

«Αισθάνομαι σοκ. Χθες το απόγευμα ήμουν σπίτι του και μάλιστα, είχαμε μία πολύ μεγάλη επαγγελματική επιτυχία, γιατί εξεδώθη ένα απαλλακτικό βούλευμα από μία μήνυση που τού είχε κάνει ο πρώην συνέταιρός του, ο οποίος διεκδικούσε 4.000.000 ευρώ», σημείωσε αρχικά ο κ. Κούγιας.

«Μάλιστα, ήμουν στο σπίτι για να ανταλλάξουμε απόψεις και να δούμε πώς θα εξελιχθεί η υπόθεση, αφού πλέον είχε ολοκληρωθεί η ποινική διαδικασία. Πριν από λίγες μέρες, είχε βγει κι ένα άλλο απαλλακτικό βούλευμα για αυτόν και την κόρη του.

Ήταν στα καλύτερά του, οικονομικά προβλήματα δεν υπήρχαν. Από ό,τι άκουσα, τον σκότωσαν πηγαίνοντας προς το σπίτι του, γιατί στην Αγία Αικατερίνη είναι το σπίτι του», επεσήμανε ο γνωστός ποινικολόγος, μιλώντας στο Newsbomb.gr.

Το χρονικό της δολοφονίας της συζύγου του, το 2018

Η άτυχη γυναίκα Φρειδερίκη Καρζή βρέθηκε με δύο σφαίρες στο κεφάλι στην αυλή του σπιτιού της και το περιστατικό έχει συγκλονίσει όλη τη Μάνδρα. Ο τελευταίος άνθρωπος που την είδε ζωντανή, ήταν μία φίλη της, με την οποία είχε βγει να διασκεδάσει το προηγούμενο βράδυ.

Μάλιστα, επέστρεψαν στα σπίτια τους λίγο μετά τις 04:00 τα ξημερώματα με το αυτοκίνητο της φίλης της, η οποία την άφησε έξω από την αυλή του σπιτιού της. Φαίνεται ότι εκεί είχε στήσει καρτέρι θανάτου ο άγνωστος δολοφόνος, ο οποίος την πλησίασε μόλις έφθασε στην πόρτα. Η άτυχη γυναίκα βρέθηκε σε εκείνο ακριβώς το σημείο, πεσμένη ανάσκελα, μέσα σε μία «λίμνη» αίματος από τις σφαίρες που είχε δεχθεί από πιστόλι 9 χιλιοστών.

Τους πυροβολισμούς άκουσαν γείτονες, οι οποίοι όμως δεν έδωσαν σημασία, επειδή πίστεψαν ότι έσκασε κάποιο λάστιχο αυτοκινήτου ή πως ο κρότος προήλθε από εξάτμιση μηχανής. Ομως, λίγο πριν από τις 07:00, περαστικοί είδαν το πτώμα της άτυχης γυναίκας πεσμένο μπροστά στην εξώπορτα της μονοκατοικίας και ειδοποίησαν την αστυνομία.

Από την πρώτη στιγμή, οι αστυνομικοί έψαξαν το παρελθόν της Καρζή και διαπίστωσαν ότι ήταν παντρεμένη με τον γνωστό επιχειρηματία και ποδοσφαιρικό παράγοντα Χρήστο Γιαλιά, από τον οποίο είχε χωρίσει εδώ και αρκετά χρόνια, αφού απέκτησαν δύο παιδιά.

Σχετικές ειδήσεις