ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Μάνδρα: «Βοήθεια, με σκοτώνουν» – Οι τελευταίες λέξεις του Χρήστου Γιαλιά πριν τον δολοφονήσουν

Μάνδρα: «Βοήθεια, με σκοτώνουν» – Οι τελευταίες λέξεις του Χρήστου Γιαλιά πριν τον δολοφονήσουν

Νέα στοιχεία έρχονται στην επιφάνεια από το μαφιόζικο «χτύπημα» στη Μάνδρα, με θύμα τον επιχειρηματία Χρήστο Γιαλιά.

«Βοήθεια, με σκοτώνουν». Αυτές ήταν σύμφωνα με πληροφορίες οι τελευταίες λέξεις του επιχειρηματίας Χρήστου Γιαλιά, που έπεσε νεκρός το βράδυ της Τετάρτης (7/2) στην Αγία Αικατερίνη Μάνδρας.

Ο 59χρονος άνδρας, βρέθηκε απανθρακωμένος μέσα στο αυτοκίνητό του, ενώ, στο καμένο ΙΧ βρέθηκαν ένα καλάσνικοφ – το οποίο ανήκει στους δράστες– και 18 κάλυκες.

Ο επιχειρηματίας μιλούσε στο τηλέφωνο τη στιγμή της δολοφονίας του, χωρίς να δώσει προσοχή στο τι συνέβαινε γύρω του, σύμφωνα με το MEGA. Κάπως έτσι, ο εκτελεστής του κατάφερε να τον πλησιάσει και να τον πυροβολήσει με καλάσνικοφ.

Όπως έχει γίνει γνωστό, το θύμα μιλούσε στο τηλέφωνο την ώρα της εκτέλεσής του, με έναν φίλο του και οι τελευταίες λέξεις του φαίνεται να ήταν: «Βοήθεια, με σκοτώνουν».

Οι εκτελεστές, όμως, δεν σταμάτησαν εκεί. Άμεσα, με εύφλεκτο υλικό περιελούσαν το εσωτερικό του αυτοκίνητου, με τη φωτιά να εξαπλώνεται αστραπιαία μετατρέποντας την καμπίνα των επιβατών σε πύρινη κόλαση.

Το θερμικό φορτίο που αναπτύχθηκε ήταν τόσο υψηλό που έλιωσε τις λαμαρίνες του οχήματος.

Που στρέφονται οι έρευνες της αστυνομίας

Οι έρευνες της ΕΛ.ΑΣ για την εξιχνίαση της εν ψυχρώ δολοφονίας συνεχίζονται με αμείωτο ρυθμό.

Οι Αρχές στρέφονται σε προσωπικές και επαγγελματικές διαμάχες του 59χρονου θύματος.

Αυτό που προκαλεί ερωτηματικά είναι ότι ο επιχειρηματίας διέθετε προσωπική ασφάλεια, την οποία δεν την είχε μαζί του σήμερα και πιθανότατα αυτό το γνώριζαν οι δολοφόνοι του, σύμφωνα με πληροφορίες από αστυνομικές πηγές.

Όπως αναφέρουν αξιωματικοί της Ασφάλειας, ίσως έχουν χαθεί και πολύτιμα στοιχεία, καθώς η Πυροσβεστική Υπηρεσία έχει ρίξει πάρα πολύ νερό για να μπορέσει κατασβήσει τη φωτιά.

Σχετικές ειδήσεις