ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Μένης Κουμανταρέας: Τον στραγγάλισαν με γυμνά χέρια

Μένης Κουμανταρέας: Τον στραγγάλισαν με γυμνά χέρια

Με γυμνά χέρια φαίνεται πως στραγγαλίστηκε ο συγγραφεάς Μένης Κουμανταρέας, που βρέθηκε νεκρός στο σπίτι του στην Κυψέλη, το Σάββατο 06/12

Όπως προκύπτει από τη νεκροψία-νεκροτομή που διενήργησαν στη σορό του συγγραφέα οι ιατροδικαστές Νίκος Καρακούκης και Χριστίνα Τσάκωνα, ο Μένης Κουμανταρέας είχε στραγγαλιστεί.
Σύμφωνα με τα ευρήματα, ο δράστης πριν στραγγαλίσει τον συγγραφέα, του είχε προκαλέσει βαριές κακώσεις στο κεφάλι και την κοιλιά.

Την ίδια στιγμή, συνεχίζονται οι έρευνες για να βρεθεί η άκρη του νήματος στη δολοφονία του συγγραφέα.

Τα σενάρια τα οποία εξετάζουν οι αρχές είναι δύο:

Πρώτον, να γνώριζε ο Μένης Κουμανταρέας τον δολοφόνο του. Οι αστυνομικοί εξετάζουν το ενδεχόμενο να συναντήθηκαν στην είσοδο της πολυκατοικίας και να ανέβηκαν μαζί στο διαμέρισμα.
Το δεύτερο σενάριο είναι να μην γνώριζε το δράστη ή τους δράστες ο Μένης Κουμανταρέας και να του είχαν στήσει καρτέρι στην είσοδο της πολυκατοικίας. Στη συνέχεια, τον ανέβασαν με τη βία στο διαμέρισμα, όπου και τον σκότωσαν, προκειμένου τον ληστέψουν.

Ψάχνουν το κινητό του

Οι αστυνομικοί που έχουν αναλάβει την υπόθεση εξετάζουν το υλικό από τις κάμερες ασφαλείας, ενώ ψάχνουν μέσω του κινητού του τα πρόσωπα με τα οποία μίλησε τηλεφωνικώς το τελευταίο διάστημα.

Το χρονικό της δολοφονίας

Ο συγγραφέας βρέθηκε νεκρός από τον ανιψιό του στο διαμέρισμα όπου διέμενε στην οδό Ζακύνθου, στην Κυψέλη το Σάββατο 06/12. Αμέσως σήμανε "συναγερμός" στην Αστυνομία, άνδρες της οποίας έφθασαν στο σημείο. Το άψυχο σώμα του Μένη Κουμανταρέα έφερε τραύματα στο πρόσωπο.

Ποιος ήταν ο Μένης Κουμανταρέας

Ο Μένης Κουμανταρέας ήταν βιωματικός συγγραφέας, ενώ η γραφή του κινείται ανάμεσα στην πραγματικότητα και τη φαντασία.
Είχε μεγαλώσει στην Αθήνα και ήταν απόφοιτος του Πρότυπου Λυκείου Αθηνών Κάρολος Μπερζάν, ενώ φοίτησε στη Νομική και Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών. Αν και εργαζόταν κατά καιρούς σε ναυτιλιακές και ασφαλιστικές εταιρείες, από το 1982 ζούσε αποκλειστικά από τη συγγραφική του δραστηριότητα.

Σχετικές ειδήσεις