ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Θεσσαλονίκη: Επιτήδειοι εξαπατούσαν ηλικιωμένους

Θεσσαλονίκη: Επιτήδειοι εξαπατούσαν ηλικιωμένους

Στη σύλληψη ενός 47χρονου κι ενός 33χρονου οι οποίοι φέρονται να εξαπατούσαν ηλικιωμένους προκειμένου να τους αποσπάσουν χρήματα, προχώρησε η Αστυνομία.

Οι δύο συλληφθέντες, σύμφωνα με την Αστυνομία, προσποιούνταν άλλες φορές τους γιατρούς νοσοκομείου κι άλλες φορές τους δικηγόρους για να πλησιάσουν τους ηλικιωμένους.

Με πρόσχημα ότι συγγενικά τους πρόσωπα ενεπλάκησαν σε τροχαία ατυχήματα είτε ως θύματα είτε ως υπαίτιοι και χρίζουν νοσηλείας ή νομικής υποστήριξης, έπειθαν τα θύματά τους να τους παραδώσουν διάφορα χρηματικά ποσά.

Έτσι κατηγορούνται ότι απέσπασαν συνολικά 28.000 ευρώ ενώ αποπειράθηκαν να εξαπατήσουν και τρίτο ηλικιωμένο, από τον οποίο ζήτησαν 8.000 ευρώ.

Ο 47χρονος συνελήφθη επ' αυτοφώρω το πρωί της Τετάρτης (01/04) έξω από το σπίτι 80χρονης στην Καλαμαριά, όπου την περίμενε προκειμένου να του παραδώσει κατόπιν συνεννόησης που προηγήθηκε, 8.000 ευρώ.

Ακολούθησαν έρευνες που οδήγησαν την Αστυνομία στη σύλληψη 33χρονου συνεργού του, ενώ στην υπόθεση εκτιμάται ότι εμπλέκεται ένα ακόμη άτομο, το οποίο φέρεται να βρίσκεται στη Βουλγαρία.

Οι δύο συλληφθέντες οδηγούνται στον εισαγγελέα πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης, ενώ η αστυνομική έρευνα για τη δράση τους συνεχίζεται προκειμένου να εντοπιστούν τυχόν άλλα θύματά τους.

Εξαπάτηση ηλικιωμένου και στην Κατερίνη

Παράλληλα, ένας 38χρονος που είχε ταυτοποιηθεί ως δράστης εξαπάτησης 93χρονου στην Κατερίνη από τον οποίο πήρε 10.000 ευρώ προκειμένου δήθεν να αγοράσει για λογαριασμό του από το εξωτερικό είκοσι συσκευές κινητής τηλεφωνίας νέας γενιάς (smart phones), βαρύνεται πλέον με έξι ακόμη περιπτώσεις απάτης.

Κατηγορείται, σύμφωνα με την Αστυνομία, ότι το τελευταίο τρίμηνο απέσπασε από πέντε άνδρες και μία γυναίκα (ηλικίας 40 έως 24 ετών) συνολικά 24.510 ευρώ, που προορίζονταν για υποτιθέμενες αγορές κινητών τηλεφώνων και ηλεκτρικών συσκευών από το εξωτερικό, δήθεν σε τιμές φθηνότερες σε σχέση με την εγχώρια αγορά.

Σχετικές ειδήσεις